Här är de nyinvalda i regionstyrelserna

Att intresset för Landshypotek är stort märks även i att nya krafter tillkommer som vill engagera sig som förtroendevalda. På årets regionmöten valdes sex nya ledamöter och två nya ordföranden in som, tillsammans med de omvalda i respektive regionstyrelse, representerar de närmare 35 500 jord- och skogsbrukande och gårdsboende medlemmarna.

Vi hälsar de nyinvalda förtroendevalda varmt välkomna. De har alla mycket erfarenheter att bidra med i Landshypoteks stora nätverk; både som egenföretagare inom jord och skog och från andra uppdrag. På bilden ovan syns en av dem; region Östgötas nyinvalda regionstyrelseordförande, Carl-Fredrik Isaksson.

Här kan du läsa en kort presentation av dem alla: 

Två nya ledamöter i region Mälarprovinserna

Elin Lindström 48 år
Elin bor på och driver en skogs- och jordbruksfastighet, Harbonäs Säteri i nordvästra Uppland. Där säljer de även lite jakter. Elin är också utbildad projektledare och arbetar som projektkoordinator inom läkemedelsbranschen.

Henrik Schmiterlöw 44 år
Henrik har en tidigare Landshypotekbakgrund då han under studietiden till ekonomagronom arbetade extra på Mälarprovinsernas kontorsenhet i Stockholm. Därefter följde ett par år som fastighetsmäklare med inriktning jord och skog och en tjänst på Stockholmstads Fastighetskontor med ansvar för försäljning av egendomar som staden ägde i andra kommuner. Sedan 13 år har Henrik egen konsultverksamhet inom jord och skog med inriktning förvaltning, arrendefrågor, fastighetsrättsliga frågor samt värderingar. Är sedan 2010 arrendesyneman. 2017 tog han över jordbruksdriften på föräldragården Mörby samt hustruns föräldragård Berga där de bland annat har växtodling på 500 ha.

Avgår: Kajsa Wejåker (ledamot) Jakob von Engeström (ledamot)

En ny ordförande och en ny ledamot i region Skåne

Marianne Andersson 60 år
Marianne har valts in som ny ordförande i regionstyrelsen Skåne efter att tidigare ha axlat rollen som vice ordförande sedan 2020 och ledamot sedan 2018. Hon har en driftsledarutbildning och företagsekonomi i botten, arbetat åtta år i bank, men har idag sitt egna konsultföretag inom projektledning, organisations, företags- och styrelseutveckling samt arrendefrågor. Marianne är även aktiv i flera styrelser och valberedningar. Tillsammans med maken driver hon också ett jordbruksföretag med inriktning växtodling, entreprenad och uthyrning av bostäder.

Lars Håkansson 64 år
Lars har i många år bedrivit växtodling och omfattande utsädesproduktion på Västergård i Tågarp där sonen nu har tagit över driften. Han har även en byggfirma som specialiserar sig på att ta hand om gamla hus med gamla metoder och ett nytt pågående projekt tillsammans med aktörer i livsmedelsbranschen som handlar om att komplettera konventionella grödor med hampa och ersätta viss animalieproduktion med dess protein. .

Avgår: Stig Lundström (regionordförande) 

En ny ledamot i region Småland m fl provinser

Martin Johansson 43 år
Martin arbetar med byggprojektledning på C3C Engineering Växjö. Han har sin grundutbildning från skogsbruksskola och bor i Kråkshult, en by i västra delen av Kronoberg, där han också aktivt driver en
generationsgård med skog.

Avgår: Charlotte Malmqvist (ledamot)

En ny ledamot i region Väst

Theo den Braver 53 år
Theo är lantmästare i grunden och arbetar idag på Gård och Djurhälsan som rådgivare inom lammproduktion med hela landet som arbetsfält. Han äger ett lant-/skogsbruk i Skällinge cirka 2 mil från Varberg. Tidigare drev han en lammproduktion om 300 tackor på gården. Idag är den utarrenderad till en mjölkproducent. Theo har till största delen varit verksam inom animalieproduktionen som rådgivare och säljare, framför allt med idisslare, men har även drivit Hallands frökontor för Svenska Foders räkning och handlat mycket med spannmål och insatsvaror till växtodlingen.

En ny ordförande och en ny ledamot i region Östgöta

Carl-Fredrik Isaksson 45 år
Carl-Fredrik har valts in som ny ordförande efter att tidigare varit ledamot i regionstyrelsen i fem år. Efter gymnasiet och militärtjänsten arbetade Carl-Fredrik på ett par olika gårdar för att därefter studera till civilekonom. Sedan följde bankarbete i olika positioner under 14 år, främst som kundansvarig inom jord och skog. Vid sidan av bankyrket har han sedan 2002 även drivit lantbruk tillsammans med sin bror med inriktning på växtodling. Från 2018 har det blivit mer av ett heltidsjobb då bankjobbet avslutades. Hemma på Näsby Gård utanför Linköping driver Carl-Fredrik och hans fru även hästhållning där de hyr ut ett 25-tal boxplatser.

Agneta Lönestam-Ohlsson 55 år
Agneta är civilekonom och har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med redovisning, revision och finans. Hon har tagit över och äger två spannmålsgårdar i Mjölbyområdet och förvaltar skogen på gårdarna och på sin skogsfastighet i Dalarna. Agneta bor med sin familj i Ledberg, väster om Linköping.

Avgår: Johan Von Kantzow (regionordförande) men kvarstår som ledamot och Christian Örup (ledamot)