Dansande par på Svenska Dansbandsveckan

Landshypotek på plats på årets Dansbandsvecka

Landshypotek Bank är stolt huvudpartner till Svenska Dansbandsveckan –  den stora folkfesten som engagerar en hel ort och under vecka 29 lockar 100 000-tals besökare från hela landet till Malung. Partnerskapet startade redan 2019 och samma år inleddes samarbetet med det folkkära dansbandet Larz-Kristerz. Nu ser vi fram emot att träffa dansbandspubliken tillsammans igen.

Landshypotek, som verkar för ett rikare liv i hela landet och uppmuntrar till engagemang och medvetna val, är nu inne på femte året som partner till Svenska Dansbandsveckan – ett fantastiskt evenemang som knyter samman dansbandsintresserade besökare från Sveriges alla hörn och kanter, bidrar till det lokala förenings- och näringslivet och sprider rörelseglädje. Även det långsiktiga samarbetet med dansbandet Larz-Kristerz fortsätter, för med sin jordnära inställning och landsbygdsförankring har vi en hel del gemensamt. 

– Vi är på plats i Grönlandsparken alla dagar (söndag 16 juli – lördag 22 juli) för att återse dansbandspubliken och ge fler möjligheten att bekanta sig med vad vi på Landshypotek står för och erbjuder under kul och avslappnade former, säger Anna Berglund, kommunikatör på Landshypotek Bank.

I Landshypoteks monter kommer du bland annat kunna fota dig som Larz-Kristerz, försöka få kulan i det stora Sverigespelet att slutligen hamna i Malung och hjälpa Peter Larsson att träffa tonen i det nya mobilspelet som tagits fram i samarbete med Flarie inför årets Dansbandsvecka. Så klart gästas vi även av bandmedlemmarna, så vill du träffa dem är du varmt välkommen förbi innan deras spelning i Grönlandsparken på torsdagen 20 juli, tipsar Anna.

Testa mobilspelet här
Redan nu kan testa att hjälpa Peter Larsson, sångaren i Larz-Kristerz, att träffa tonen, i vårt mobilspel. Det laddas ned kostnadsfritt via länken nedan och går att spela hur många gånger som helst till och med 23 juli.

Tilll mobilspelet

Mer om Svenska Dansbandsveckan

Festivalen startades 1986 och har sedan dess starkt bidragit till ett levande dansbandssverige och förenings- och näringslivet på orten. Från och med söndagen 16 juli till och med lördagen 22 juli spelar 82 dansband upp till dans på 6 dansbanor under 7 danskvällar. Under veckan bjuds det också på dagliga framträdanden och underhållning i Grönlandsparken och branschgalan Guldklaven där priser och belöningar delas ut till årets bästa låtar, sångare, dansband etc. i ett antal kategorier.
Se hela programmet för Svenska Dansbandsveckan 2023 här