Mjölkbönderna Widgren i Bunge är Årets Landsbygdsföretagare på Gotland

Mjölkbönderna Anna och Mats Widgren i Bunge kammade under gårdagen, måndagen 27 mars, hem utmärkelsen Årets Landsbygdsföretagare på Gotland. Prisutdelningen ägde rum på Landshypoteks regionmöte där en av de två glada vinnarna var på plats för att ta emot diplom, blommor och en restaurangcheck för att senare kunna fira vinsten på någon av öns många matställen. 

Landshypotek Ekonomisk Förening Region Gotland har utsett Anna och Mats Widgren, på gården Mattise i Bunge, till Årets Landsbygdsföretagare på ön. Deras mångsidiga verksamhet betyder mycket för den lokala utvecklingen. På bilden syns Mats Widgren ta emot priset av Elof Nilsson och Ola Eriksson, ledamöter i Landshypotek Ekonomisk Förening på Gotland.

Så här löd motiveringen:
Familjen vid Mattise har alltid många järn i elden. Med en stabil bas i en rationell och välskött mjölkproduktion har företagarna Anna och Mats tagit vara på möjligheterna när de kommit genom åren. Bondestugor i fantastiska lägen är ett exempel, skötsel och bevarande o utveckling av värdefulla naturbetesmarker är ett annat. Det finns ett stort djurintresse hos övriga i familjen, vilket också har gjort att man utnyttjar alla marker på gården på ett bra sätt.

Mer om utmärkelsen Årets Landsbygdsföretagare

Utmärkelsen Årets Landsbygdsföretagare syftar till att stimulera och uppmärksamma entreprenörskap och företagande inom de gröna näringarna. Priset är instiftat av Landshypotek Bank och regionstyrelsen för Landshypotek Ekonomisk Förening region Gotland. Priset har delats ut årligen sedan 2012.

Här är tidigare prisade landsbygdsföretagare på ön:

2012 Magni och Åsa Gustavsson – ekologisk grönsaksodling
2013 Per och Anna-Lena Andersson – äggproduktion
2014 Kristian Gustavsson – mjölkproduktion
2015 Berit och Ebbe Wallin, Kakuse Gård – grisproduktion
2016 Anna och Garry Mathers – chiliodlare
2017 Kristoffer Olofsson, Bäcks – mjölkproduktion
2018 Jenny Andersson och Kjell Nilsson, Graute Gård – fårproduktion
2019 Emmy och Henrik Ahlsten, Lilla Kruse – äggproduktion
2020 Johan och Stig Hellgren, Skags Gård – grönsaksodlare
2021 Olof Ahlby och Annsofie Järlö Ahlby, Nickarve och Sigsarve – gris och spannmål
2022 Tobias Andersson, Sojdungs Gård & betong AB – nötköttsproduktion