Johner Bildbyra AB+46 8 644 83 30info@johner.sesales@johner.se

Ny digital signering gör ansökan om bolån ännu enklare

Landshypotek kan nu erbjuda kunder digital signering för bolån. Bolåneprocessen för nya lån blir därmed helt digitaliserad och både enklare och snabbare för kunderna.

Landshypotek är en av de första bankerna på marknaden som kan erbjuda digitalt signerade bolån. Med den nya lösningen kan bankens nya kunder signera samtliga sina lånehandlingar digitalt.

– Redan när vi lanserade vårt bolåneerbjudande var kundresan i stort sett digital men med det här senaste steget möjliggör vi en helt digital resa för kunden. Vi kortar tiden från veckor till minuter, efter att kunden fått sin kredit beviljad till att den kan vara utbetald, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Det är inte första gången som Landshypotek tar digitala kliv i framkant på svensk bankmarknad. En digital milstolpe togs när Landshypotek öppnade för helt digital ansökan för sparkonto redan 2013. Landshypotek var också tidiga med digital bolåneansökan. Banken har med de satsningarna kraftigt växt som bank för bolån och sparande. 2019 var banken dessutom först med att öppna för digitala låneansökningar för jord- och skogsbrukare.