Bild rött hus, boende på mindre lantgård

Nytt samarbete med Avanza för boende på mindre lantgård

Landshypotek vill göra det enklare för fler som vill bo gård. I ett nytt samarbete med Avanza kan Avanza-kunder via deras sajt och appar nu ansöka om lån till mindre lantgård hos Landshypotek.

Sedan februari 2021 har Landshypotek och Avanza ett samarbete kring bolån. Nu utökas samarbetet. Med den nya satsningen blir det lättare för fler kunder på bankmarknaden att hitta till Landshypotek och ansöka om finansiering för att bo på mindre lantgård. Det här är ingenting som påverkar dem som redan är kunder i Landshypotek. Det nya samarbetet handlar helt enkelt om att göra det ännu lättare för fler att hitta till Sveriges mest dedikerade bank för såväl lantbruk som boende på lantbruksfastighet.

– Vi är banken för alla som bor på en jord- och skogsfastighet. Därför är vi självklart riktigt nöjda att vi tillsammans med Avanza nu kan göra en satsning som gör det lättare för fler att hitta vägen till ansökan för finansiering av sin lantbruksfastighet. Det här är kunder på svensk bankmarknad som få andra aktörer uppmärksammar, men hos oss är jord- och skogsutlåningen själva kärnan i verksamheten och vi gläds åt att inleda ett samarbete med Avanza även inom detta område, säger Per Lindblad, vd Landshypotek Bank.

Landshypotek och Avanza förenas av en tradition av att fokusera på kunderna och erbjuda alternativ till gamla strukturer. Avanza, som grundades 1999, betonar vikten av billigare, bättre och enklare produkter. Landshypotek har i snart 200 år tillhandahållit trygg och säker finansiering till Sveriges jord- och skogsbrukare inklusive till boende på mindre lantgård. Sedan en tid erbjuder banken även bolån till husägare i hela landet samt utmanar inom sparande.