Nytt samarbete ska få fler att upptäcka Landshypotek

Landshypotek Bank och MedMera Bank inleder ett bolånesamarbete. MedMera-kunder kan nu via sin internetbank erbjudas möjlighet att ansöka om att flytta sitt bolån till Landshypotek.

Armkroken mellan de två kooperativt ägda aktörerna ska bidra till att fler får upp ögonen för alternativ på bolånemarknaden.

– Vi prövar ständigt nya möjligheter för fler att hitta till Landshypotek och våra populära bolån. Med armkroken gör vi det enklare för flera MedMera-kunder att enkelt hitta till trygg och bra finansiering av sitt boende, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

MedMera och Landshypotek har en stabil värdegrund och är nära sina kunder. I pressmeddelandet om samarbetet säger Alekh Singh, produktchef på MedMera, att banken vill erbjuda kunderna ”ett enkelt sätt att byta bolånebank för att skapa en bättre balans i vardagsekonomin”. Han tillägger: ”Vi vill att det ska vara lika enkelt att byta bolånebank som det är att bli kund hos oss.”

Landshypotek började erbjuda bolån 2017 och har utvecklat flera samarbeten med andra aktörer som syftar till att fler ska få upp ögonen för Landshypotek som bolånealternativ på marknaden. Många nya kunder har också sökt sig till Landshypotek, som var en av de snabbast växande banken på bolånemarknaden förra året. Landshypotek utmanar på marknaden med trygghet, enkelhet och transparenta räntor.