Stefan Malmström i samtal på Borgeby Fältdagar

Väl mött på Borgeby Fältdagar

Varje dag för vi på Landshypotek 100-tals samtal med våra kunder om den föränderliga marknadsutvecklingen, de ekonomiska förutsättningarna inom lantbruket och läget i det egna företagandet specifikt. På Borgeby Fältdagar 28-29 juni får dialogen möjlighet att fördjupas ytterligare och omfatta än fler. I år bjuder vi även in till flera dagliga livesamtal i vår monter om den ekonomiska situationen för lantbruket just nu och inflationens och räntelägets påverkan. Här kan du även träffa vår samarbetspartner Dina Försäkringar.

Många Landshypotekare från hela landet, såväl kundansvariga som lantbruksföretagande förtroendevalda, kommer att vara på plats i monter L61 och runt om på området tillsammans med representanter från Dina Försäkringar. 

  – Vi ser mycket fram emot att träffas på Borgeby Fältdagar, få höra mer om hur du har det hos dig och tillsammans reflektera över erfarenheter, utmaningar och glädjeämnen. Sånt som kan vara skönt att dela med likasinnade i denna tid, säger Stefan Malmström, affärschef jord och skog på Landshypotek.

Dagliga live-samtal

I en osäker och snabbt föränderlig tillvaro behövs också ökade insikter kring hur du i ditt företagande kan relatera till omvärlden och sådant som påverkar verksamheten. Genom återkommande dagliga kvartslånga livesamtal bidrar vi med att dela den kunskap vi har om ekonomi, räntor och inflation så att du lättare kan göra en bedömning av hur utvecklingen kan påverka dig och ditt lantbruksföretag. Ingen föranmälan behövs.

Här är programmet:

Med spaning på räntemarknaden

Hur kan räntemarknaden komma att påverka dig och ditt lantbruksföretag? I en tid med större osäkerhet vill vi på Landshypotek dela vår kunskap om räntemarknaden. Stefan Malmström, affärschef jord- och skog, leder samtalet med ränteanalytiker Åke Källström.

Stefan och Åke kommer att stå på scen kl. 11.30 och 14.30 på onsdag och kl. 10.30 på torsdag.

Solceller och batterilagring

Vad bör man tänka på vid installation av solceller? Vilka LBK-rekommendationer behöver följas för att din försäkring ska gälla? Hur ska batterilager placeras? Detta är några frågor som Torbjörn Andersson, besiktningsman skadeförebyggande insatser på Dina Försäkringar, kommer besvara.

Torbjörn kommer att stå på scen kl. 10.30 och 15.30 på onsdag och kl. 11.30 och 13.30 på torsdag.

Läget i Lantbruket

Stefan Malmström samtalar med Filip Olsson, segmentschef skog och lantbruk på Ludvig & Co, om läget just nu och vad vi ser framåt.

Filip och Stefan pratar på scenen kl. 13.30 på onsdag och 14.30 på torsdag.

I vår monter kan du också vila benen en stund och fylla på energi med smakprover från grillen.

Hoppas vi ses!

Mer om Borgeby Fältdagar

Borgeby Fältdagar är lantbruks- och fackmässan för den professionella lantbrukaren och en mötesplats för alla som har lantbruk som intresse och sysselsättning. Mässan som i år har tema ”Energi och ekonomi” öppnar onsdag 28 juni kl 9.00 och avslutas torsdagen 29 juni kl 17.00. Landshypotek träffar du tillsammans med Dina Försäkringar i monter L61.

För ytterligare information, se borgebyfaltdagar.se