Rött hus i vinterlandskap

Landshypoteks snitträntor i januari

Flera av de längre bolåneräntorna fortsatte sin resa neråt om än i lugnare takt jämfört med slutet av förra året. Det visar Landshypoteks snitträntor för januari.

Januaris snitträntor hos Landshypotek visar att räntan på bolån gått ned marginellt jämfört med var de låg i december. Kunder som i januari tecknade nya, eller villkorsändrade, bolån hos Landshypotek med 2 års bindningstid snittade i januari en ränta 3,83 %. Bolån med 3 och 4 års bindningstid hade i snitt en ränta på 3,53 % respektive 3,44 %.  Banken ser att fler kunder väljer att binda sina bolån. Snittet för den korta 3-månadersräntan slutade närmast oförändrat, på 4,74 %.

– Under hösten gjorde vi flera räntesänkningar som vi fortsätter se effekt av ute hos kunderna. Beskedet från Riksbanken förra veckan stärker ytterligare bilden av att vi nu rör oss mot ett lägre och kanske mer förutsägbart räntelandskap. Det skapar förstås en trygghet för bolånetagarna att vi troligtvis har den senaste periodens snabba räntehöjningar bakom oss, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef för bolån på Landshypotek Bank.