En pappa håller sin dotter i famnen. Rött hus med blå dörr skymtar i bakgrunden. Gröna buskar i förgrunden.

Nu kan vi erbjuda trygghetsförsäkring för bolånekunder

Hur kan man öka tryggheten i sin tillvaro? Det är en fråga som många ställer sig, särskilt i tider av osäkerhet. Nyligen lanserade Landshypotek Bank en trygghetsförsäkring för bolånekunder.

Vad händer om man förlorar jobbet, blir sjuk en längre tid eller råkar ut för ett olycka så att man inte kan jobba en tid? Hur ska man då klara av att betala bolånet? Svaret på den frågan kan vara en trygghetsförsäkring. Nu kan bolånekunder i Landshypotek Bank kan teckna ett försäkringsskydd som tar hand om lånekostnaderna i händelse av arbetslöshet, sjukdom eller olycksfall.

– Ett låneskydd kan vara ett bra sätt att skapa ökad trygghet i sitt liv. Vi utvecklas ständigt för att förbättra för kunderna och kan nu erbjuda en efterfrågad trygghetslösning. Vårt låneskydd minskar risken för att man behöver flytta om man till exempel skulle bli arbetslös eller sjukskriven, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Med Landshypotek Låneskydd kan nu bolånekunder hos Landshypotek försäkra ett belopp motsvarande en bolånekostnad på upp till 15 000 kronor per månad, som försäkringen betalar ut i ersättning om den försäkrade drabbas av något som gör att hen förlorar sin förvärvsinkomst. Försäkringen ersätter kunden med det belopp som kunden väljer att försäkra.

Landshypotek Låneskydd gäller ända till 70-års ålder, vilket är unikt på marknaden för den här typen av försäkringar, och den omfattar också om kunden skulle få ett inkomstbortfall på grund av psykisk ohälsa.

I ett första steg öppnar Landshypotek nu försäkringen för bolånekunder, men banken planerar även för att utvidga den till kunder med lån till sitt boende på lantbruksfastighet.

Läs mer om hur du tecknar låneskydd

Landshypotek har sänkt bolåneräntan

Tidigare i april förbättrade Landshypotek erbjudandet för bolånekunder och sänkte både den rörliga bolåneräntan (3 mån) samt räntorna på flera längre bindningstider. Se om du kan minska din boendekostnad genom att flytta lånet till Landshypotek.

Se aktuella bolåneräntor just nu