Fem anledningar att välja Landshypotek för ditt bolån

Intresset kring ekonomi har ökat under senaste året och allt fler väljer att se över sitt bolån. Att byta bank för bolånet är faktiskt lättare än vad många kan tro. Du behöver inte flytta från ditt hus för att flytta lånet och du kan enkelt se vad ett byte skulle betyda för dig via datorn hemma. Så vad är fördelarna med att flytta bolånet till Landshypotek? Här lyfter vi några av dem.

Du slipper förhandla om räntan

Bolån ska vara enkelt. Med vår transparenta prismodell behöver du aldrig bevaka rabatter eller förhandla din ränta. Räntan på ditt bolån avgörs av din belåningsgrad och bindningstid. Du vet med andra ord redan innan din ansökan vilken ränta du kan erbjudas och du kommer alltid få det bästa priset vi kan erbjuda dig utifrån dina behov och förutsättningar.

Du behöver inte bevaka din rabatt

En av de vanligaste frågorna vi får från nya kunder är hur länge ränterabatten gäller på bolånet. Väljer du en bindningstid på tre månader ger vi samma rabatt i två år utan att du behöver bevaka den. När rabattperioden löper ut ger vi per automatik ny ränterabatt utifrån aktuell belåningsgraden på ditt hus. Att låna till en bostad är ofta den viktigaste bankaffär som en privatperson gör och vi vill att det ska kännas tryggt att vara kund hos oss.

Ha kvar andra banktjänster

Vissa banker vill att man ska flytta alla sina tjänster till dem för att erbjudas den bästa rabatten. Så fungerar det inte hos Landshypotek. Du behöver inte flytta några av dina andra banktjänster till oss för att få din rabatt.

Vår vinst går till svenska lantbruksföretagare

Vi är inte som andra banker, och det är vi stolta över. När du lånar av oss satsar du samtidigt på svensk landsbygd. Landshypotek är en medlemsägd bank och har sedan 1836 finansierat svenskt jord-och skogsbruk. Våra ägare är svenska lantbruksföretagare och vår vinst går direkt tillbaka till deras verksamhet som ger oss närproducerad mat, välskötta skogar och levande landsbygder. En fördel med vår ägarform är att våra ägare ser långsiktigt på att vi ska skapa en annorlunda och bättre bank för våra kunder.

Ett konkurrenskraftigt erbjudande över tid

Landshypotek har erbjudit bolån till hus sedan 2017. Sedan dess har vi växt på bolånemarknaden genom att erbjuda konkurrenskraftiga bolåneräntor till landets alla villa- och fritidshusägare. Under längre tid har vi haft några av marknadens lägsta snitträntor.

Andra fördelar

Som kund i Landshypotek får du 20% rabatt på villahemförsäkring hos Dina Försäkringar under första året

Läs mer

Vår samarbetspartner Lexly erbjuder dig som kund hos Landshypotek förmånlig rabatt på en mängd juridiska tjänster. Du kan bland annat få kostnadsfri juridisk behovsanalys online, och 20 % rabatt för upprättande av avtal online eller tillsammans med jurist via telefon- eller videomöte.

Läs mer

Ett bolån hos Landshypotek passar dig som:

  • äger en villa, ett radhus eller fritidshus
  • vill låna upp till 75% av husets värde
  • vill låna minst 200 000 kr

Vi erbjuder bolån med en återbetalningstid mellan 10 år och 50 år.

Läs mer om bolån hos Landshypotek

Relaterade artiklar

Läs mer Motorled och flerfamiljshusområde från ovan

Hur påverkar inflationen din hushållsekonomi?

Läs mer
Läs mer

Jämföra bolån är viktigare än någonsin

Läs mer
Läs mer Nysådda plantor sticker upp ur jord

Kontosparande allt populärare med stigande räntor

Läs mer