Tips och artiklar

Läs mer
Se över bolånet

Fem anledningar att välja Landshypotek för ditt bolån

Att byta bank för bolånet är faktiskt lättare än vad många kan tro. Du behöver inte flytta från ditt hus för att flytta lånet och du kan enkelt se vad ett byte skulle betyda för dig via datorn hemma.

Läs mer
Hushållsekonomi

Hur påverkar inflationen din hushållsekonomi?

Inflation är ett begrepp som många blivit bekanta med den senaste tiden. Men kanske är det fortfarande ett ord som inte riktigt sitter. Låt oss göra ett försök att förklara lite mer vad inflation är och hur det påverkar din hushållsekonomi.

Läs mer
Bolånejämförelse

Att jämföra sina bolån och se sig om efter alternativ är viktigare än någonsin

Den 24 november höjde Riksbanken styrräntan med 0,75 procentenheter, till 2,5 procent. Höjningen påverkar även bolåneräntorna som är en av de största utgifterna för många hushåll. Därför är det viktigare än någonsin att jämföra och se sig om efter de bästa alternativen. 

Läs mer
Djupdykning

Fem år med bolån, vilka har valt Landshypotek som sin nya bolånebank?

För fem år sedan, närmare bestämt under 2017, gjorde vi debut på bolånemarknaden. Vi har med glädje välkomnat många tusentals nya bolånekunder under dessa år och vad passar inte bättre för att uppmärksamma vårt 5-års jubileum än att lära oss mer om er som har hittat till oss och gett oss förtroende som ny bolånebank? Häng med!

Läs mer Landsbygd med hus och åkrar, Omne i Ångermanland
Guide

Byta bank för gården? Vi guidar

Några väljer bank en gång i livet, vissa gör det inte alls och allt fler gör ett aktivt val av bank för finansiering av sin gård. Gör valet av bank för ditt gårdsboende till ett medvetet val, du också. Vi har listat några saker att ta med sig inför valet av bank.

Läs mer Kvinna antecknar på ett anteckningsblock och har sin dator framför sig.
Guide

Hur mycket får jag låna? Vi hjälper dig räkna!

Funderar du på att köpa bostad? Då har du med stor sannolikhet många funderingar om bolån så som ”Hur mycket får jag låna?”, ”Vad avgör min bolånekostnad?” eller ”Hur hög blir min bolånekostnad varje månad?”.

Läs mer Gult hus i vinterlandsskap
Bolåneräntejämförelse

Det kan finnas 1000-lappar att spara årligen på ditt bolån

Boendekostnaden är ofta den största utgiften i hushållet, men många husägare skulle kunna sänka den genom att jämföra bankernas snitträntor och aktivt välja bolånebank. Vi har även i år jämfört räntekostnaden mellan Landshypotek och fyra storbankers bolån - och den fortsätter att skilja sig åt en hel del, faktiskt med flera 1000-lappar per år. 

Läs mer Bild över villa- och lägenhetsområde
Trendspaning

Några trender på bostadsmarknaden

Många men korta flyttar, fler som binder räntan och ökade fastighetspriser. Det är några av de trender vi sett på bostadsmarknaden under den senaste tiden.

Läs mer
Solenergi

Elkostnader som rusar – vilka är solcellsexpertens bästa tips?

Energilösningar och rusande elpriser är ett just nu ett hett diskussionämne. Det gör att många husägare nu väljer att installera solceller på sina hustak. Vi tog en pratstund med Hugo Larsson från Save by Solar, för att ta del av hans bästa tips för den som går i soliga investeringstankar.

Läs mer
Ägande

Vi bor lika men äger olika

I Sverige bor över 60 % av hushållen i småhus eller bostadsrätt med äganderätt. Att äga sitt hem är en stor trygghet för många och många gånger även den absolut största investeringen vi gör i våra liv. Men visste du att det finns stora skillnader mellan kvinnor och mäns ägande? 

Läs mer Röd gård på disig åker
Köpa gård

5 saker att ha koll på om din nästa bostad är en lantbruksfastighet

Vad innebär det egentligen att bli ägare av en lantbruksfastighet, till skillnad från en villa? Här är fem viktiga saker att ha koll på.

Läs mer Övre delen av en gul villa mot blå himmel
Juridisk rådgivning

Gemensam bostad? Tips från juristen

Ett bostadsköp är för många par livets största investering och att göra det tillsammans är ett stort beslut att fatta. Linda Ljunggren Syding, jurist på Lexly, delar med sig av några värdefulla råd på vägen till ett tryggt gemensamt bostadsägande.