Läs mer Åke Källström
Ränteläget

Kan vi ha nått räntetoppen? Ränteanalytiker Åke Källström svarar

Hur hög blir räntan och när vänder den ner? I takt med att priset för svenskarnas bolån har stigit har räntan blivit en del av samtalet kring köksbord och fikarum över hela landet. Vi ställde några frågor till Åke Källström, ränteanalytiker på Landshypotek Bank. 

Läs mer Gren med röda lönnlöv
Ekonomitips

Höststäda din ekonomi

Nu när hösten är här passar många på att rensa i trädgård och förråd. Varför inte samtidigt ta tillfället att se över ekonomin när du ändå är igång? Här kommer några tips från oss på Landshypotek Bank.

Läs mer Gult hus
Bolån

Att flytta bolånet är enklare än vad många tror

Höjda räntor har lett till att bolånekostnaden ökat kraftigt för många svenskar. Många utnyttjar dock inte möjligheten att sänka sina kostnader genom att flytta lånet.

Läs mer Kvinna sitter vid datorn
Flytta bolånet

Måste man förhandla sin bolåneränta?

Den senaste tidens ränteökningar har gjort att många husägare behöver se över sina boendekostnader. Ett alternativ för att få bättre ränta är att flytta bolånet, även om man bor kvar i sitt hus. Hos en del banker behöver du förhandla, hos andra kan du få bra ränta utan att förhandla.

Läs mer
Se över bolånet

Fem anledningar att välja Landshypotek för ditt bolån

Att byta bank för bolånet är faktiskt lättare än vad många kan tro. Du behöver inte flytta från ditt hus för att flytta lånet och du kan enkelt se vad ett byte skulle betyda för dig via datorn hemma.

Läs mer Motorled och flerfamiljshusområde från ovan
Hushållsekonomi

Hur påverkar inflationen din hushållsekonomi?

Inflation är ett begrepp som många blivit bekanta med den senaste tiden. Men kanske är det fortfarande ett ord som inte riktigt sitter. Låt oss göra ett försök att förklara lite mer vad inflation är och hur det påverkar din hushållsekonomi.

Läs mer
Bolånejämförelse

Jämföra bolån är viktigare än någonsin

Den 24 november höjde Riksbanken styrräntan med 0,75 procentenheter, till 2,5 procent. Höjningen påverkar även bolåneräntorna som är en av de största utgifterna för många hushåll. Därför är det viktigare än någonsin att jämföra och se sig om efter de bästa alternativen. 

Läs mer Landsbygd med hus och åkrar, Omne i Ångermanland
Guide

Byta bank för gården? Vi guidar

Några väljer bank en gång i livet, vissa gör det inte alls och allt fler gör ett aktivt val av bank för finansiering av sin gård. Gör valet av bank för ditt gårdsboende till ett medvetet val, du också. Vi har listat några saker att ta med sig inför valet av bank.

Läs mer Kvinna antecknar på ett anteckningsblock och har sin dator framför sig.
Guide

Hur mycket får jag låna?

I vår guide får du svar på vanliga frågor om hur mycket du får låna inför ansökan om bolån. Vi hjälper dig räkna!

Läs mer Gult hus i vinterlandsskap
Bolåneräntejämförelse

Det kan finnas 1000-lappar att spara årligen på ditt bolån

Boendekostnaden är ofta den största utgiften i hushållet, men många husägare skulle kunna sänka den genom att jämföra bankernas snitträntor och aktivt välja bolånebank. Vi har även i år jämfört räntekostnaden mellan Landshypotek och fyra storbankers bolån - och den fortsätter att skilja sig åt en hel del, faktiskt med flera 1000-lappar per år. 

Läs mer Bild över villa- och lägenhetsområde
Trendspaning

Några trender på bostadsmarknaden

Många men korta flyttar, fler som binder räntan och ökade fastighetspriser. Det är några av de trender vi sett på bostadsmarknaden under den senaste tiden.

Läs mer
Solenergi

Elkostnader som rusar – vilka är solcellsexpertens bästa tips?

Energilösningar och rusande elpriser är ett just nu ett hett diskussionämne. Det gör att många husägare nu väljer att installera solceller på sina hustak. Vi tog en pratstund med Hugo Larsson från Save by Solar, för att ta del av hans bästa tips för den som går i soliga investeringstankar.