Skog

Våra hjärtan klappar för landsbygden

Landshypotek ❤  Hittaut

För oss på Landshypotek Bank ligger närheten till naturen och det lokala samhället varmt om hjärtat. Att vi är huvudpartner till Hittaut och premiumpartner till Svenska Orienteringsförbundet känns för oss helt naturligt och rätt. Vi vill att fler ska njuta av den skog och mark som våra ägare vårdar och brukar och upptäcka nya platser runt om i landet och på hemmaplan.

Vi är en bank som i snart 200 år har finansierat företagande och boende på landsbygden. Vi erbjuder även bolån till husägare och tryggt sparande. 

Intresserad av vad vi kan erbjuda dig?

Piktogram

Hela landets bank

Ända sedan 1836 har vi finansierat jord- och skogsbrukares boende och företagande. Nu kan alla med ett hjärta som klappar för landsbygden spara i banken eller låna till hus.

Piktogram

Gröna lån - på riktigt

När du lånar av oss satsar du samtidigt på landsbygden. Vår vinst går inte till aktieägare, utan till människor som driver grön företagsamhet inom skog och lantbruk.

Piktogram

Med hjärta i allt vi gör

Vi är en liten bank med en stor uppgift - att bidra till ett rikare liv i hela landet. Vi jobbar för att du som kund alltid ska få så bra förutsättningar och villkor som möjligt.

Läs mer Ann-Christine Hasselgren med en hund i famnen
Reportage

Skogen – vår fantastiska tillgång

Vad vet du om våra svenska skogar och de som sköter om dem? Möt Ann-Christine, skogsägaren som lägger stor omsorg på sina marker – som du kan njuta av.

Läs mer man med två barn på skogspromenad
Gäst i skogen

Att tänka på när du vistas i skog och mark

Som gäster i skogen finns det några saker att tänka på i samband med svampplockningen, skogspromenaden eller insamlingen av checkpoints.

Läs mer
Ut & njut

Hittaut – orienteringsapp som sätter Sverige i rörelse

Hittaut är en ny form för de som vill motionera och upptäcka sitt närområde. Målet är att sätta fler i rörelse och vara ute i naturen.

*Information om statlig insättningsgaranti. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i Landshypotek Bank med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. För mer information se www.insattningsgarantin.se.