Försäkra ditt bolån

Om du blir arbetslös, sjuk eller råkar ut för en olycka kan tryggheten öka och risken att du behöver flytta minska med ett låneskydd. Därför erbjuder vi alla våra bolånekunder det.

Försäkra ditt bolån

När det oväntade händer

Vi förstår att livet snabbt kan förändras. Med ett låneskydd är din bolånekostnad försäkrad om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller inte kan arbeta på grund av olycksfall eller sjukdom. Du väljer själv hur stort månadsbelopp du vill försäkra, och därigenom vad månadskostnaden för försäkringen blir. 

Teckna försäkring
 • Upp till 15 000 kronor i månaden

  Du väljer själv hur stort belopp du önskar försäkra. Låneskyddet täcker kostnader med upp till 15 000 kronor per månad i upp till 12 månader.

 • För dig mellan 18 och 70 år

  Du som fyllt 18 år, men ännu inte 70 år kan teckna låneskyddet för ditt bolån.

 • Du ansöker digitalt

  Låneskydd ska vara enkelt, därför ansöker du om försäkringen helt digitalt.

Så försäkrar du ditt bolån

Ibland inträffar saker som vänder upp och ner på vardagen. Med Landshypoteks låneskydd kan du känna dig trygg även om livet förändras. Ett låneskydd som det ska vara helt enkelt.

 • 1.

  Var bolånekund i Landshypotek

  Erbjudandet om låneskydd är för dig som har ditt bolån i Landshypotek. Du kan enkelt flytta ditt bolån till oss, direkt här på hemsidan.

  Piktogram
 • 2.

  Ansök om låneskydd

  Du ansöker om försäkringen digitalt på några minuter. I ansökan väljer du själv hur stort belopp du önskar försäkra. Det är inte direkt kopplat till dina faktiska bolånekostnader.

  Piktogram
 • 3.

  Din valda månadskostnad är försäkrad

  När din ansökan blivit godkänd är ditt valda belopp försäkrat genom Landshypoteks Låneskydd.

  Piktogram

Räkneexempel för låneskydd

Ditt ersättningsbelopp, och kostnaden för ditt låneskydd, beror på till vilket belopp du har valt att försäkra. Hos oss kan du försäkra en månadskostnad upp till 15 000 kronor. Låneskyddet kostar 4,5% av det månadsbelopp du väljer att försäkra.

Prisexempel: Om du vill försäkra en månadskostnad på 5 000 kronor betalar du 225 kronor per månad för låneskyddet (5 000 x 0,045=225).

Försäkra upp till 15 000 kr/mån

Försäkringens villkor

Ta del av försäkringens allmänna villkor och för-och efterköpsinformation.

Kontakta oss

Har du frågor? Vi är tillgängliga 8.00-17.00, alla helgfria dagar.