Stort intresse när Landshypotek bjöd in till Höstmöte – Online

Under torsdagskvällen, 26 november, samlades kunder och andra intressenter inom gröna näringarna till ett digitalt Höstmöte kring lantbruksåret som gått och det som kommer.

Landshypotek Bank stod värd för den entimmeslånga sändningen som var öppen för alla att ta del av.  614 personer deltog live och det bjöds på många intressanta diskussioner och inlägg tillsammans med inbjudna gäster och röster från lantbruksföretagare själva runt om i landet. Missade du sändningen finns den att ta del av i efterhand längre ner på den här sidan.

– Det har varit ett speciellt år för samhället och ekonomin, men jord- och skogsbruket har stått sig relativt starkt. Jag hoppas att vi under kvällen, tillsammans med andra aktörer, kunde ge en bild både av nuläget och framtiden för det som påverkar lantbrukarens ekonomi och utveckling. Det finns ett stort intresse i samhället just nu för de gröna näringarna och en positiv känsla bland lantbrukarna, säger Per Lindblad, vd på Landshypotek Bank, som medverkade under kvällen.

Såhär såg programmet ut

Så påverkar ekonomin samhället och lantbruket

Diskussion om året som gått samt utvecklingen för 2021. Röster och kommentarer från Frida Bratt, Nordnet, Olof Manner, Swedbank och Annika Winsth, Nordea.

De gröna näringarnas utveckling

Presentation av LRF:s Gröna Index av Jan Lorentzson, analytiker LRF. Panelsamtal under ledning av Linda Grimstedt, chefredaktör på Växas tidning Husdjur, med Per Skargren, segmentschef skog och lantbruk Ludvig & Co, Annika Bergman, tf vd Hushållningssällskapet och Per Lindblad, vd. Landshypotek Bank.

Trender och opinion kring lantbruket

Vad är viktigast för lantbruket nu, är politikerna på banan, vad saknas i debatten? Röster och kommentarer från Terese Bengard, Hela Sverige ska leva, Åsa Odell, LRF, Thomas Lundmark, SLU, Henrik Sjögren, Holmen och Tomas Uddin, Landshypotek.

Året som gått hos Landshypotek Bank

En inblick i året hos Landshypotek, med Per Lindblad och Per-Olof Hilmér där utdelningsfrågan bl.a. varit högaktuell och prioriterad.

Tack till alla som deltog.

Se hela sändningen här