Landshypotek Bank i nytt bolånesamarbete med Avanza

Landshypotek Bank har sedan 2017 utmanat på bolånemarknaden genom transparenta och konkurrenskraftiga låneerbjudanden. Nu inleds ett samarbete som ger Avanzas kunder tillgång till en trygg och stabil bolånebank direkt på Avanzas sajt och appar.

 – Både vi och Avanza drivs av ett starkt engagemang för att göra det enkelt att aktivt välja ett bättre bolåneerbjudande. Nu möjliggör vi för Avanzas kunder att få upp ögonen för våra konkurrenskraftiga bolån, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Avanza blir med samarbetet först i Sverige med att erbjuda sina kunder möjligheter att ansöka om, följa och hantera bolån från olika externa aktörer på en och samma plattform. När Avanza nu breddar bolåneutbudet är det med en trygg stabil långivare med en snart 200-årig historia.

Den ökade konkurrensen och en mer transparent prissättning gynnar helt klart bolånetagarna, menar Catharina Åbjörnsson Lindgren.

 – Vi vill att fler ska få tillgång till riktigt bra bolån och utmanar marknaden för kundernas bästa. Därför är vi glada att vi hittat fram till ett samarbete med Avanza. Det gör det möjligt för Avanzas kunder att upptäcka att det både är enkelt och möjligt att hitta ett bra bolånealternativ hos en bank som står på deras sida och där överskottet bidrar till levande landsbygder, närproducerad mat och välskötta skogar.

Stora skillnader på Landshypoteks räntor för bolån jämfört med storbankernas

Sedan Landshypotek i oktober 2017 tog klivet in på bolånemarknaden har banken stuckit ut genom att vara en av de aktörer som erbjuder de lägsta bolåneräntorna. En jämförelse mellan Landshypotek Banks och de fyra storbankernas genomsnittsräntor visar att det kan skilja 1000-lappar per år.

Så stor var skillnaden i snitträntor i kronor och procent