Landshypotek bjuder in till Höstmöte

Tisdagen 16 november bjuder Landshypotek in till Höstmöte där vi, tillsammans med några av våra vänner i de gröna näringarna, summerar lantbruksåret som gått och tar sikte på 2022.

Som jord- och skogsbrukarnas bank arrangerar Landshypotek ofta träffar där kunder och andra intressenter inom de gröna näringarna runt om i landet har möjlighet att mötas och samtala. För andra året i rad bjuder vi nu in till Höstmöte som är öppet för alla att ansluta sig till och följa digitalt.

  – Vi på Landshypotek vill vara en möjliggörare för de breda lantbrukssamtalen. Höstmötet är ett sätt att dela våra och andras reflektioner kring vad som präglat året och hur nuläget och framtiden kring det som påverkar lantbrukarnas verksamheter och ekonomi ser ut, säger Per Lindblad, vd på Landshypotek Bank, och en av dem som medverkar under kvällen.

Makroekonomi, lantbruksåret och framtidsspaningar på programmet

Under den timmeslånga sändningen kommer du att möta både Landshypotekare, makroekonomer, lantbruksföretagare och andra sakkunniga inom sektorn och utvecklingen av de gröna näringarna. Ämnen som kommer att diskuteras är bland annat hur lantbruksåret varit, hur det ekonomiska läget har utvecklats och vad som har diskuterats i politiken som har påverkan på näringarna och den enskilda jord- och skogsbrukaren.  

  – Som lantbruksföretagare funderar man hela tiden över, och tar, strategiska beslut för sin verksamhet. Det är alltid något som kan utvecklas. Under höstmötet bjuder några av oss lantbruksföretagande förtroendevalda i Landshypotek också med oss av våra olika perspektiv.  Förhoppningsvis kan vi bidra till att våra kollegor, oavsett näringsgren, får med sig nya insikter som kan stödja dem i sina vardagliga val, säger Per-Olof Hilmér, ordförande i Landshypotek Ekonomisk Förening.

Så ansluter du till Höstmötet

Varmt välkommen att ta del av studiosändningen där du befinner dig. Du hittar all information du behöver på landshypotek.se/online. Vi drar igång klockan 19.00 tisdagen den 16 november.

På programmet

Så påverkar ekonomin samhället och lantbruket
Kommentarer på det makroekonomiska läget från Annika Winsth, chefsekonom Nordea, och Jens Magnusson, chefsekonom SEB.

Samtal från studion om det ekonomiska läget, trender i samhället och dess påverkan på lantbruksföretagen med Per Lindblad, vd Landshypotek, Isabel Moretti, vd Svenskt Kött och Lars Bjerke, vd Fyrklövern.

Känslan i lantbruket
Vi gör nedslag hos lantbruksföretagare runt om i landet för att höra om deras lantbruksår och vad de tror kommer påverka dem som mest den närmsta tiden. Samtal från studion med Karin Wijkander, regionchef Landshypotek och Bo Lemar, lantbrukare och förtroendevald i Landshypotek.

Trender och opinion inom de gröna näringarna
Martin Kihlberg, chefsjurist och hållbarhetschef Landshypotek, Lena Johansson, ledarskribent på Land Lantbruk, Emma Wiesner, europaparlamentariker, och Jakob von Engeström, lantbrukare och förtroendevald i Landshypotek möts för ett samtal om de politiska frågor och aktuella händelser som påverkar debatten om skogens roll i samhället.

Året som gått hos Landshypotek Bank
En inblick i året hos Landshypotek, med Per Lindblad, vd Landshypotek Bank och Per-Olof Hilmér, ordförande Landshypotek Ekonomisk Förening.