Nya räntesänkningar på bolån

Landshypotek fortsätter att vara en positiv kraft för lägre räntor på den svenska bolånemarknaden. Idag sänker banken räntorna på bolån med 1 och 2 års bindningstid.

Räntan som gäller för bindningstider på 1 och 2 år sänks med 0,06 procentenheter. För belåningsgrader på upp till och med 60 procent ger det en bästa ränta på 1,04 procent (1,05 % effektiv ränta) för båda bindningstiderna.

Så sent som i december sänkte Landshypotek bolåneräntan på alla bindningstider mellan 1 och 10 år. Det var en fortsättning på de räntesänkningar som gjordes redan under våren som sedan följdes av ytterligare sänkningar i såväl augusti som september.

Stort intresse
Intresset för Landshypoteks bolån har varit stort under hela 2020 och fortsätter på det nya året. I december passerade banken en total bolånevolym på 11 miljarder kronor och närmar sig nu 12 miljarder i snabb takt.

Årets bolånebank
Landshypotek Bank utsågs av Villaägarna till årets bolånebank förra året och har i jämförelser de senaste åren stuckit ut genom att konsekvent vara en av de aktörer som erbjuder de lägsta bolåneräntorna. Sedan Landshypotek startade med bolån hösten 2017 har banken i snitt erbjudit väsentligt lägre räntor till kunderna på flera bindningstider jämfört med storbankerna.

Landshypotek har en öppen räntesättning som gäller för alla bolånekunder. Det innebär att kunderna kan se direkt på hemsidan vilken ränta de kan få utifrån belåningsgrad och vald bindningstid. Här ser du bankens samtliga räntor på bolån.