I veckan utses kategorivinnarna som kan ta hem Årets Bonde-titeln

Landshypotek är partner till tävlingen Årets Bonde som visar upp hela cirkeln från jord till bord och tydliggör bondens roll i livsmedelskedjan. Under veckan offentliggörs vilka de sex kategorivinnarna är som tävlar om den hedervärda utmärkelsen. Vem av dem som sedan kan titulera sig Årets Bonde 2022 offentliggörs 22 november.  

2020 lanserades Årets Bonde – tävlingen som vill öka intresset och efterfrågan för svensk matproduktion genom att belysa innovation, hållbarhet och kvalitet inom det svenska lantbruket.

– Genom vårt partnersskap med Årets Bonde vill vi på Landshypotek bidra till att visa upp den fantastiska bredd och utvecklingskraft som finns på gårdar runtom i landet, något vi ser exempel på dagligen i mötet med våra lantbrukskunder. Detta är ett sätt, ett spännande och bra initiativ, säger Per Lindblad, vd för Landshypotek Bank, som även sitter med i juryn.

I går, måndag 3 oktober, utsågs den första av de sex kategorivinnarna. Vi säger grattis till
Blackert Lantbruk AB i Skänninge i kategorin Kött. Under veckan fortsätter de andra vinnarna i kategorierna; Grönsaker, Spannmål, Mjölk, Fisk och Eko att koras. Vem av dem som slutligen kammar hem den åtråvärda titeln Årets Bonde 2022 offentliggörs 22 november.   
Följ utnämningarna på aretsbonde.se 

Förra året vann gotländska Nors och Bäcks gårdar Årets Bonde.
Mer om vinnaren och alla de andra som prisades 2021 kan du läsa här