Landshypotek bjuder in gårdsägare till after work

Landshypotek har sedan vi grundades 1836 mött och fört hundratusentals samtal med lantbruksföretagare runt om i landet. Nu bjuder banken in gårdsboende och mindre gårdsentreprenörer – som kanske inte känner till oss lika väl – till gemenskapen för ett rikare liv på landet. På höstens after works utlovas både trendspaningar med intressanta gäster och lokala tilltugg.

Landsbygderna lockar allt fler. Under coronapandemin när många arbetade hemma vände trenden och fler flyttade från storstäderna än till dem. Intresset för att bosätta sig, leva och verka på landet ökade. Nu ger sig Landshypotek ut i Sverige för att träffa och samtala med några av alla nyblivna och tidigare gårdsägare under trevliga former – på en after work.

Första stoppet är i Umeå den 14 september. Därefter följer Strömsholm, Arbrå, Vimmerby, Löderup och Alingsås. Samtalsämnena under kvällarna riktar sig till dem som driver mindre gårdsföretag eller huvudsakligen har sin gård som bostad. After worken är också ett utmärkt tillfälle för besökarna att träffa andra gårdsägare i trakten.

Stefan Malmström, affärschef på Landshypotek, kommer att moderera samtalen.

– Är du bank så arbetar du med ömsesidigt förtroende mellan dig och kunden. Vi vill att fler ska veta vad vi står för och jobbar för. Vår affärsmodell bygger på att ju fler som ansluter sig till nätverket och föreningen desto mer nytta kan banken göra för landsbygden och de som lever och verkar där, säger Stefan Malmström.

Varje träff har sitt eget tema

Under turnén får vi träffa flera intressanta gäster. Till träffen i Strömsholm den 21 september kommer Henrik Ankarcrona, förbundskapten för svenska hopplandslaget, på besök för att prata om ledarskap och att bygga framgångsrika team. Till Vimmerby den 27 september kommer Bengt-Elis Pettersson och pratar om hur skogsbrukare kan diversifiera sitt skogsbruk med lövinslag.

– Jag fram emot att möta och samtala med många dedikerade landsbygdsboende som liksom vi och våra kunder värnar om levande landsbygder. Jag vet att vi kan göra skillnad både genom att bidra med det finansiella perspektivet, men också få fler gårdsägare att se nyttan med bankens nätverk och den kompetens som finns inom Landshypoteks väggar, avslutar Stefan Malmström.

Välkommen på afterwork med oss! Se datum, gäster och ämnen för varje after work här.