Villakvarter

Rekordmånad för Landshypoteks bolån

Under februari har Landshypoteks bolån vuxit rekordsnabbt och passerade milstolpen 20 miljarder kronor. Även om hösten har gått starkt och vi under en längre tid sett en stor efterfrågan på våra bolån, har vi aldrig upplevt en så kraftig tillväxt tidigare.

– Vi har haft en fantastisk start på året. Vi hade en bra höst, men inledningen på året har faktiskt varit ännu bättre. Vi har haft möjligheten att stå för fina räntor som gör det möjligt för fler att kunna finansiera sin bostad till bättre villkor. Vi har visat att det finns alternativ och stärkt konkurrensen på marknaden, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Många fler upptäcker nu att Landshypotek finns som ett tryggt och enkelt alternativ för bolån. Den senaste tiden har räntan varit ett hett ämne i det offentliga samtalet, vilket kan ha bidragit till ett ökat intresse hos fler att se över sina boendekostnader och då också passa på att jämföra räntan hos olika aktörer.

Det kan finnas 1000-lappar att spara på att konkurrensutsätta sitt bolån

Nyligen presenterade vi en sammanställning som visar hur Landshypoteks snitträntor över tid legat jämfört med de fyra storbankernas. Här ser vi att skillnaden – ”räntegapet” – stått sig över flera år och att ett aktivt val av bolånebank kan innebära tusenlappar i minskade räntekostnader årligen.

Av jämförelsen framgår tydligt att det behövs alternativ på den svenska bolånemarknaden. Det är viktigt ur flera perspektiv. Först och främst för kunderna – att det finns alternativ att jämföra och välja emellan. Det är viktigt för att främja konkurrensen på marknaden, vilket håller priserna nere och också gynnar kunderna. På Landshypotek ser vi oss som en del av en större rörelse av utmanare på den svenska bolånemarknaden och hoppas på en ny våg där fler kunder jämför mellan olika alternativ och aktivt väljer sitt bolån.

En helt unik bolåneresa

Landshypotek, med sin grund inom finansiering av jord- och skogsbruk, har en nästan 200 år lång tradition av trygg finansiering till sina kunder. Det var ganska nyligen, hösten 2017, som vi startade vår bolåneresa och kunde välkomna de första bolånekunderna. I december 2018 hade utlåningen vuxit till stolta 3,7 miljarder. Nu har vi över 20 miljarder i total bolånevolym och fortsätter att växa i snabb takt. På bara några år har vi etablerat oss som ett alternativ för allt fler husägare över hela landet genom att stå för konkurrenskraftiga räntor och samtidigt vara trygga och digitalt enkla.