Vy från luften över skog i Gävle.

Seminarium 25 april: Så påverkar EU skogsbruket – vad behöver du veta inför EU-valet?

EU har stor betydelse för det svenska skogsbruket. Den 9 juni är det val till EU-parlamentet. På detta seminarium får du veta varför det är viktigt för dig som skogsintresserad att sätta dig in i de olika partiernas EU-politik kopplad till skogen, och vilka konsekvenser den kan få för ägande och brukande av svensk skog.

På seminariet får du höra kandidater till EU-parlamentet från olika partier berätta om vilka skogliga frågor de vill driva under de kommande åren i Bryssel och Strasburg. På plats finns experter på EU:s politiska processer och hur svenskt skogsbruk kan påverkas av dessa.

Vi kommer att få höra kandidaterna Emma Wiesner (C), Jessica Polfjärd (M) och Rebecka Le Moine (MP) ge sin syn på frågor som är viktiga för skogsbruket inför kommande mandatperiod. Vad de vill göra och varför.

Med oss på scen för att diskutera hur valet påverkar ägandet och brukandet av svensk skog har vi Simon Westberg, politiskt sakkunnig hos Landsbygdsministern; Emma Berglund, ansvarig för EU och internationella skogsfrågor på Skogsindustrierna samt Anders Grahn, generalsekreterare på Sveriges Jordägareförbund. Dessutom Per Lindblad, vd på Landshypotek Bank samt Johan Larsson, generalsekreterare Föreningen Skogen, samt 

Du som deltar kommer att få med dig en ökad kunskap om de skogliga frågorna i EU-valet, som du kan ha med dig när du bestämmer vilken EU-parlamentariker som får din röst.

Seminariet arrangeras av Landshypotek Bank i samarbete med Föreningen Skogen. Moderator är Martin Kihlberg, chefsjurist och hållbarhetschef på Landshypotek Bank.

Efter seminariet är det mingel och bjuds på en lättare lunch.

Här kan du anmäla dig till seminariet.