Landshypotek Bank sticker ut med konkurrenskraftiga snitträntor även för januari

Landshypotek Bank fortsätter att utmana på bolånemarknaden och publicerar återigen konkurrenskraftiga snitträntor. I januari har banken i snitt lånat ut till en ränta på 1,25 % för bolån till hus med tre månaders bindningstid och 1,28 % för lån med ett års bindningstid.

Flera banker har i början på året höjt räntan efter det att Riksbanken höjde reporäntan i december och därmed ökade bankernas kostnader för att låna upp pengar. Landshypotek Bank valde att anpassa räntan enbart efter den faktiska kostnadsökningen och höjde därför inte räntorna lika mycket som många av övriga banker och bolåneaktörer. Med hänvisning till marknadsläget sänkte banken också flera räntor för längre bindningstider.

– Vi fortsätter att erbjuda våra kunder en konkurrenskraftig ränta och har valt att inte höja lika mycket som våra konkurrenter. När det nu blivit dyrare att låna upp är vi glada att kunna fortsätta erbjuda räntor som är ytterst kundvänliga och konkurrenskraftiga, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef Landshypotek Bank.

Den senaste publiceringen av snitträntor visar också att Landshypotek Bank har några av marknadens mer konkurrenskraftiga snitträntor på flera bindningstider, under det nya rådande marknadsläget. Under januari månad hade Landshypotek Bank en snittränta på 1,25 % för bindningstiden tre månader och 1,28 % för ett års bindningstid när det gäller bolån till hus.

Bolånekunderna möter många kreativa lösningar hos olika banker på vad som krävs för att de ska få bättre ränta och har svårt att orientera sig i vad som påverkar räntan. Landshypotek Bank har som ny bolåneaktör valt en annan väg. Attraktiv ränta erbjuds kunderna utifrån belåningsgrad och bindningstid. Räntesättningen är densamma för alla bankens bolånekunder och helt transparent.

– Hos oss ska du direkt kunna se vad du får för ränta och vad som påverkar den, utan förhandling eller krav på merförsäljning. Våra kunder välkomnar en utmanare som står för äkta hållbarhet, som är trygg och långsiktig, och dessutom har attraktiva, helt öppna och tydliga räntor, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Landshypotek Bank har varit en utmanare på bolånemarknaden sedan hösten 2017. Banken är en finansiellt trygg aktör som i snart två sekel har lånat ut till jord och skog, men har nu även börjat etablera sig som en bank som har huslån för alla. Med konkurrenskraftiga villkor, ett enkelt digitalt flöde och en gedingen bakgrund står banken för något annat och står ut på marknaden med sina värderingar.

Banken växer snabbare än många etablerade aktörer och har på ett drygt år lånat ut över fyra miljarder kronor i bolån.

– Att äga ett hus är det största privatekonomiska åtagandet många har. Tusentals har redan valt oss som bank och under 2019 kommer vi att fortsätta vara ett starkt alternativ på marknaden, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef Landshypotek Bank.

Landshypotek Banks räntor för bolån

För ytterligare information kontakta gärna:
Sofie Essayh, kommunikatör och presskontakt, Landshypotek Bank, 070-285 13 63, sofie.essayh@landshypotek.se