Landshypotek Bank och Villaägarnas Riksförbund utmanar tillsammans på bolånemarknadenLandshypotek Bank och Villaägarna inleder nu ett samarbete för att fler ska få del av bättre bolån. Samarbetet mellan utmanarbanken på bolånemarknaden och Sveriges största intresseorganisation för villaägare innebär att Villaägarna kan erbjuda sina medlemmar förmånliga bolån hos Landshypotek. Över 300 000 hushåll över hela landet får det därmed lättare att hitta till bankens bolån.
 
– Att Villaägarna valt oss för samarbete för bolånen som är så viktiga för deras medlemmar ser vi som en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb för kunderna. Vi delar samma strävan att göra det bästa för villakunderna över hela landet och i att det finns en fin kraft och stora möjligheter med att äga sitt eget hus. Landshypotek utmanar på bolånemarknaden vilket gynnar alla bolånekunder och nu görs det ännu bättre för Villaägarnas medlemmar. Vi är väldigt glada för samarbetet, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef, Landshypotek Bank.

Sedan Landshypotek startade med bolån hösten 2017 har banken i flera jämförelser stuckit ut genom att konsekvent erbjuda några av de lägsta bolåneräntorna på marknaden. Allt fler kunder hittar till Landshypotek som nyligen passerade nio miljarder kronor i bolånevolym. Förra året utsåg Villaägarna Landshypotek till årets bolånebank. Med det här samarbetet blir det enklare för fler bolånekunder att hitta till bankens bolån.
 
– Genom samarbetet med Landshypotek får våra medlemmar mycket goda och förutsägbara bolånevillkor. Med en historik av låga räntor och nöjda kunder var Landshypotek ett självklart val av partner för oss, säger Marcus Lindström, chef Medlemsförmåner, Villaägarnas Riksförbund.
 
Landshypotek Bank särskiljer sig från många andra aktörer på bolånemarknaden. Verksamheten baseras på att människor bor och verkar i hela landet. Banken är medlemsägd, vilket innebär att vinsten går tillbaka till svensk jord och skog och bidrar till svenskproducerad mat, öppna landskap och välskötta skogar. Banken har en finansiering via säkerställda obligationer med en sedan lång tid uppbyggd investerarbas.
 
Villaägarnas Riksförbund har i mer än 60 år arbetat för att hjälpa husägare i vardagen. Organisationen har idag drygt 300 000 medlemshushåll över hela landet.
 
Kontakta för mer information: 
Jonas Feinberg, presskontakt, Landshypotek Bank, 070-349 24 10
Marcus Lindström, chef Medlemsförmåner, Villaägarnas Riksförbund, 010-750 01 22