Nu ökar Landshypotek Bank sitt engagemang i svensk orientering

Bild orientering

Efter det lyckade samarbetet med friskvårdssatsningen Hittaut stärks nu samarbetet mellan Landshypotek Bank och Svenska Orienteringsförbundet. Båda aktörerna förenas av ett starkt engagemang för skog, mark och möjligheterna till ett aktivt liv i hela landet.

Samarbetet mellan Landshypotek Bank och Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) fördjupas nu när banken blir förbundets nya premiumpartner. Samtidigt fortsätter Landshypotek som huvudparter till SOFT:s populära friskvårdssatsning Hittaut.

– I snart 200 år har Landshypoteks ägare brukat och vårdat skog och mark. Det är ju också orienterarnas arena. Vi vill ständigt öka förståelsen och engagemang för våra skogar, och det känns därför naturligt att vara med i ett större sammanhang när det gäller orientering, säger Tomas Uddin, Marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank.

Det utökade samarbetet innebär bland annat att Landshypotek Banks logotyp numera även kommer att synas på landslagskläderna.

– Det känns jättekul, vi är en växande aktör för en bredare allmänhet och vi ser det här som en möjlighet för oss. Vi delar intresset och respekten för skogen, säger Tomas Uddin, som tycker att det är roligt att följa orienteringens väg till att bli en större publiksport.

Fortsatt huvudpartner till Hittaut
Sommaren 2020 inledde Landshypotek samarbetet med SOFT kring dess friskvårdssatsning Hittaut, och för ett år sedan blev Landshypotek även förbundspartner.

– Samarbetet med Landshypotek Bank har varit fantastiskt bra sedan första dagen de klev in i Svensk orientering. Jag är oerhört tacksam och glad för deras engagemang. Jag ser fram emot ett starkt 2022 för svensk orientering och Landshypotek Bank, säger Fredrik Tanfara, Marknads- och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet.

Landshypotek – finansiering av jord- och skogsbruk sedan 1836 
Landshypotek grundades 1836 och är idag till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige. Banken räknas vara av systemvikt för jord- och skogsbruksnäringen. Historiskt lånar kunderna till jord och skog men banken växer nu även inom bolån till hus samt sparande. Landshypotek Bank ägs av dess cirka 36 500 jord- och skogsbrukskunder organiserade i en ekonomisk förening, har drygt 210 medarbetare och verkar över hela landet.

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 87 000 medlemmar. Varje år arrangerar medlemsföreningarna runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen. Hittaut samordnas av Svenska Orienteringsförbundet och arrangeras av lokala orienteringsföreningar. Orientering är en folkrörelse som växer. Friskvårdsprojektet Hittaut ökar hela tiden i populäritet. Under 2021 registrerades totalt 5 500 000 besökta checkpoints och antalet deltagare är nu uppe i närmare 112 000 personer.

Kontakta för mer information
Jonas Feinberg, presskontakt Landshypotek Bank, 070-349 24 10