Ny regionchef för Landshypotek Bank i sydöstra Sverige

Regionchef st Landshypotek Bank

Andreas Karlén är ny chef för Landshypotek Banks kontorsnät i region Öst. Han kommer närmast från tjänsten som företagsmarknadschef på SEB i Linköping.

Som chef för region Öst ansvarar Andreas Karlén för att stärka och utveckla Landshypoteks finansiella service till jord- och skogsbrukare i ett område som omfattar större delen av sydöstra Sverige – från Nyköping i Sörmland via Östergötland till Växjö i Småland. 

Andreas har en lång erfarenhet inom bank, särskilt i Östergötland, där han närmast var företagsmarknadschef på SEB i Linköping.

– Det ska bli riktigt kul att få arbeta och hjälpa våra kunder inom de gröna näringarna med förvaltning, förvärv och tillväxt av sina fastigheter och verksamheter. Det är lätt att snabbt imponeras av Landshypoteks fokus på jord- och skogsbruket, och det gemensamma engagemanget som delas med ägare och kunder att skapa möjligheter för svenskt lantbruk. Jag kommer att verka i en stark jordbruks- och skogsregion, där det är väldigt viktigt att våra kunder kan fortsätta utveckla och växa sina verksamheter, säger Andreas Karlén, ny regionchef Öst, för Landshypotek Bank.

Tidigare har Andreas bland annat varit kontorschef på SEB i Motala och kundansvarig Företag på Danske Bank i Mjölby.

– Andreas förenar gedigen och mångårig erfarenhet av bank och finansiering med en imponerande regional förankring. Det är en kombination som borgar för såväl trygghet och stabilitet som styrka och kraft. Det här är jag övertygad kommer att vara en stor tillgång för att fortsätta utveckla vår verksamhet och möta våra lantbrukskunder, säger Stefan Malmström, chef för jord och skog på Landshypotek Bank.

– Landshypotek har ett mycket starkt varumärke inom de gröna näringarna och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med många kunder framöver. Det ska bli roligt och inspirerande att fortsätta arbeta med lantbrukare runt Linköping och lika roligt att få arbeta i ett större område med kunder och medarbetare i Växjö, Jönköping och Nyköping, säger Andreas Karlén.

Landshypotek Bank har lånat ut drygt 75 miljarder kronor till svenska jord- och skogsbrukare för fastigheter och mark, varav cirka 19 miljarder i region Öst. Banken är marknadsledande på utlåning till jord- och skogsbruksföretag, och ägs av de 36 000 kunderna som lånat till jord och skog.

Landshypotek – finansiering av jord- och skogsbruk sedan 1836
Landshypotek grundades 1836 och är idag till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige. Banken räknas vara av systemvikt för jord- och skogsbruksnäringen. Historiskt lånar kunderna till jord och skog men banken växer nu även inom bolån till hus samt sparande. Landshypotek Bank ägs av dess cirka 36 000 jord- och skogsbrukskunder organiserade i en ekonomisk förening, har drygt 200 medarbetare och verkar över hela landet.

Kontakta för mer information
Jonas Feinberg, presskontakt Landshypotek Bank, 070-349 24 10