Landshypotek sänker bolåneräntor

Landshypotek fortsätter att utmana på bolånemarknaden och sänker idag bolåneräntorna på flera bindningstider.

Banken sänker sina bolåneräntor på bindningstiderna 2–10 år med 0,15–0,25 procentenheter. Störst sänkningar, 0,25 procentenheter, görs på de längre bindningstiderna 5–10 år. Listräntan för bankens 2-åring sänks med 0,20 procentenheter och landar på en bästa ränta på konkurrenskraftiga 4,24 % (4,32 % effektiv).

– Det är mycket oro på räntemarknaden just nu och det känns bra att vi nu kan sänka vårt erbjudande på längre bindningstider som ett alternativ för den som söker trygghet och förutsägbarhet i sin privatekonomi, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Landshypotek har sedan starten för bolånen 2017 erbjudit konkurrenskraftiga räntor.

Se bankens samtliga bolåneräntor här.

Gått i täten för höjda sparräntor

I en ny tid präglad av ett allt högre ränteläge var Landshypotek tidigt ute med att höja sparräntorna. I mars gjorde banken sin femte sparräntehöjning sedan i höstas.

– Vi har välkomnat rekordmånga nya sparkunder. Det stora intresset bekräftar verkligen behovet av ett tryggt och enkelt sparande med bra ränta. Det finns mängder med svenskar som fortfarande får låg eller ingen ränta alls på sin inlåning. Jag hoppas verkligen att ännu fler aktiverar sig. Att öppna ett sparkonto digitalt är enkelt och går på några minuter, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

På Sparkonto Trygghet, som är Landshypoteks mest populära sparkonto, erbjuds en sparränta på 2,60% från första sparkronan. Kontot är öppet för privatpersoner över 18 år och har fria uttag, inga avgifter eller bindningstid. För bankens medlemmar är räntan på Sparkonto Jord och Skog 2,65%.

Samtliga av Landshypotek Banks sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin*.

Se bankens sparräntor för privatpersoner här.

Om Landshypotek Bank

Landshypotek grundades 1836 och är idag till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige. Banken räknas vara av systemvikt för jord- och skogsbruksnäringen. Historiskt lånar kunderna till jord och skog men banken växer nu även inom bolån till hus samt sparande. Landshypotek Bank ägs av dess cirka 35 500 jord- och skogsbrukskunder organiserade i en ekonomisk förening, har drygt 210 medarbetare och verkar över hela landet.

Kontakta för ytterligare information

Jonas Feinberg, presskontakt Landshypotek Bank, 070-349 24 10, jonas.feinberg@landshypotek.se