Snitträntorna för bolån i februari

På senare tid har räntorna generellt stigit kraftigt för landets bolånekunder. Räntan för de korta och längre bindningstider som erbjuds är nu närmast desamma. Det visar den sammanställning av Landshypotek Banks genomsnittliga bolåneräntor för februari som nu har publicerats.

Landshypotek Banks kunder som under förra månaden tecknade nya, eller villkorsändrade, bolån med 5 års bindningstid, gjorde det i snitt till en ränta på 3,89 %. Näst lägsta snitträntan hos Landshypotek i februari var det för lån med bindningstiderna 3 månader och 4 år, som båda landade på 3,94 %.

Landshypotek har sedan starten för bolånen 2017 erbjudit konkurrenskraftiga räntor. 

– I nuvarande läge med generellt stigande räntor kan det vara svårt att veta vad som är en bra bolåneränta. Över tid har vi varit en stark utmanare och ett stabilt alternativ som bolånebank för den som ser över sin boendeekonomi. Vi fortsätter att jobba för att leverera konkurrenskraftiga räntor till kunderna även i denna tid, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Se Landshypotek Banks aktuella snitträntor.

Under hösten och början av det nya året har Landshypotek även utmanat med bättre sparräntor. Den senaste höjningen gjordes i början av februari, med hela 0,25 procentenheter. Räntan på bankens mest populära sparkonto är nu 2,50 %. Kontona har inga bindningstider och räntan gäller inte från en viss volym, utan redan från första sparkronan.

– De senaste månaderna har vi sett en kraftig tillströmning till våra sparkonton. Det är uppenbart att det finns ett stort intresse för ett buffertsparande som ger bra ränta och samtidigt är tryggt och flexibelt, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Landshypotek – trygg finansiering sedan 1836
Landshypotek grundades 1836 och är idag till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige. Banken räknas vara av systemvikt för jord- och skogsbruksnäringen. Historiskt lånar kunderna till jord och skog men banken har vuxit snabbare än marknaden också inom bolån till hus samt sparande. Landshypotek Bank ägs av dess cirka 35 500 jord- och skogsbrukskunder organiserade i en ekonomisk förening, har drygt 210 medarbetare och verkar över hela landet.

Kontakta för ytterligare information
Jonas Feinberg, presskontakt Landshypotek Bank, 070-349 24 10, jonas.feinberg@landshypotek.se