Landshypotek förstår naturens nycker – inte bara nyckeltal!

Kristin driver sina gårdar med sin man Robert Strandmyr. Tillsammans har de utvecklat verksamheten i närhet med både banken och naturen.

– Första gången vi riktigt kom i kontakt med Landshypotek var när vi skulle förvärva en granngård, berättar Kristin. Samtalet var på en bra nivå, vår bankkontakt hade förtroende för oss, det uppskattar vi. De har förmågan att uppskatta vår kunskap. Det är skönt!

Kristin beskriver vikten av att ha en bank som förstår verksamheten när något oplanerat händer.

– Vi arbetar med levande ting; växter, djur och jord. Det innebär att det är många olika parametrar som påverkar vår näring. Som vi inte kan påverka. Som väder, vind och sjukdomar. Då handlar det inte bara nyckeltal utan naturens nycker. I år har vi haft stor torka. Det innebär oväntade utgifter och en svacka i kalkylen. Då är det tryggt att ha en bank som förstår situationen. De är kunniga.

– Vi kan inte flytta vår verksamhet. Vi måste vara där vi är. Det ger lite speciella förutsättningar. Där känner vi ett enormt stöd från Landshypotek.

Som låntagare i Landshypotek har medlemmarna möjlighet att investera i banken och vara med och dela på vinsten.

– Vinsten i Landshypotek går tillbaka till mig som låntagare och ägare vilket är unikt i bankvärlden. De bidrar med kunskap och tillväxt. Och de driver frågor som är viktiga för oss. Det är sådant som utvecklar jordbruket och driver det framåt, närheten mellan banken, näringen och naturen.

Läs mer

147 miljoner i återbäring till hösten

Läs mer
Läs mer

Erik ser framtiden bland träden

Läs mer
Läs mer

Din insats ger dig mer av Landshypotek

Läs mer