Signering och identifiering med BankID

En e-legitimation är en elektronisk ID-handling som du kan använda för att på ett säkert sätt identifiera dig på internet, på motsvarande sätt som du använder ett körkort eller vanligt ID-kort för att identifiera dig. All identifiering och signering på Landshypoteks Internetbank genomförs med hjälp av e-legitimationen BankID och Mobilt BankID.

För att logga in i vår Internetbank, göra en ansökan eller signera digitala dokument behöver du ett BankID och Mobilt BankID. En signering med BankID är likställd med en fysisk underskrift av ett traditionellt avtal. Med andra ord är avtal och handlingar underskrivna med BankID precis lika juridiskt hållbara som traditionella avtal.

Utgivare av BankID

Landshypotek Bank är inte utgivare av BankID men du kan använda BankID på fil och BankID på kort för att logga in och signera hos oss. För att skaffa BankID kan du istället kontakta din transaktionsbank. 

Här hittar du utgivare av BankID

Om du får problem med att logga in kan du behöva installera den senaste versionen av BankID säkerhetsprogram. Det gör du på BankID:s installationssida. Du kan även behöva godkänna användningen av BankID i din webbläsare. BankID:s supportsidor guidar dig. 

Till installationssidan

Logga in från mobil eller surfplatta

Loggar du in eller signerar på en mobil enhet kan du använda signeringsmetoden Mobilt BankID. För att kunna använda Mobilt BankID behöver du installera BankID säkerhetsapp på din mobil och skaffa ett Mobilt BankID. Om applikationen inte startar automatiskt väljer du "Starta BankID-programmet".

Landshypotek är inte utgivare av Mobilt BankID men du kan använda det för att logga in och signera hos oss. 

Här hittar du utgivare av Mobilt BankID

Äldre operativsystem och webbläsare

BankID har tagit bort stödet för Windows XP och Mac OS 10.6 och andra äldre operativssystem och webbläsare. Exempelvis finns inget stöd för Internet Explorer 6 eller 7. Anväder du Windows XP eller MacOS 10.6 behöver du uppgradera din dator alternativt använda Mobilt BankID.

Läs mer om BankID:s systemkrav på deras supportsidor.

Nyttiga länkar

Vill du veta mer, eller behöver felsöka eller testa ditt BankID? Här hittar du några nyttiga länkar.