Grusväg vid rapsfält

Landshypoteks drygt 36 000 ägare välkomnas till årets regionmöten

I dagarna får alla Landshypoteks ägare, tillika medlemmar i Landshypotek Ekonomisk Förening, en inbjudan i brevlådan till årets regionmöte i sin region. De elva regionmötena hålls digitalt med start måndagen den 28 mars till och med torsdagen den 7 april. Då samlas medlemmar, förtroendevalda och representanter från banken för att prata om det som är aktuellt i jord- och skogsbrukarnas egen bank, föreningen och branschen, summera 2021 och blicka framåt.

Landshypotek Bank ägs av en av Sveriges största ekonomiska kooperationer och är unik som medlemsägd bank. Landshypotek Ekonomisk Förening, bankens ägarorganisation, har drygt 36 000 medlemmar från hela landet som är mjölkbönder, grisproducenter, kycklinguppfödare, mångsysslande gårdsägare, fritidslantbrukare och skogsägare – och allt däremellan.

Landshypoteks regionmöten handlar framförallt om samverkan

Nära dialog och samverkan är, och har varit, en grundsten för Landshypotek allt sedan bildandet för närmare 200 år sedan. Regionmötena är årets viktigaste mötesplats för medlemmarna, banken och föreningens förtroendevalda.

  – Med regionmötena får 1000-tals medlemmar från hela landet möjlighet att samlas, även om det blir över skärm även i år. Då träffas vi som är Landshypotek för att välja in nya representanter, prata om det vi har gemensamt och vad som händer i den egna banken och föreningen. Det är en viktig vecka för oss alla, säger Per-Olof Hilmer, ordförande i Landshypotek Ekonomisk Förening.

På regionmötet ges även en bild av läget lokalt. Även om det är mycket som är positivt inom de gröna näringarna tynger såklart de kraftigt ökade kostnaderna för diesel, el, gödning, foder etc. många medlemmar just nu.

Bankens vd Per Lindblad och föreningens ordförande Per-Olof Hilmér samtalar också om bankens historiskt starka resultat under 2021, vad det arbetas särskilt med i föreningen och vägen framåt. Under mötena presenteras även förslaget till vårens medlemsutdelning på 157 miljoner - ett uppskattat tillskott till såväl underhåll som nya investeringar på gårdar runt om i hela landet. Utdelningen beslutas på föreningsstämman 28 april.

Läs mer om årets regionmöten på landshypotek.se/regionmote  Som medlem går det även att bjuda med en gäst som själv inte är medlem. Denna är varmt välkommen att delta, men utan rösträtt.