Sofie och Alexander

Höstens Medlemsaktuellt är här

Nu är novembernumret av Medlemsaktuellt här  –  fullt med nyheter om vad som händer i och kring banken och föreningen och allehanda tips för dig som är kund hos oss. Och som vanligt har vi besökt en gård för ett inspirerande medlemsporträtt – denna gång Åsen utanför Askersund där Sofie och Alexander Orrby kombinerar lantbruksliv och anställningar.  

Medlemsaktuellt är medlemstidningen för Landshypoteks närmare 35 000 jord- och skogsbrukande och gårdsboende medlemmar. Den utkommer två gånger per år och distribueras per post, men alla som önskar får självklart läsa den.

Här kan du ta del av ett smakprov av innehållet; medlemsporträttet och några råd hur det går att skydda sig vid extremväder så gott det är möjligt. Medlemsaktuellt i sin helhet finns att ladda ned som pdf.

Medlemsporträttet: Möt paret Orrby som kombinerar lantbruksliv och anställning 

Sofie och Alexander Orrby kombinerar lantbruket med varsin anställning. Hon är tandsköterska och han jobbar med tunnelbygge. För att livet med sönerna Hampus och Melvin ska fungera måste de planera sin tid noga. Nu bygger de ett nytt stall och funderar på att bli heltidslantbrukare.
Läs reportaget här

Kan man skydda sig mot extremväder? 

Extremväder präglade sommaren 2023 på flera håll i landet. Med en längre torkperiod  befarades ett nytt 2018, sen kom regnet med besked och översvämmade många åkrar lagom till skörden. Och så drog stormen Hans in. Vi bjuder på några råd hur det går att skydda sig så gott det är möjligt. 
Ta del av råden för att lindra effekterna av extremväder här