Är ditt förråd en guldgruva?

Har du tomt i plånboken, men fullt med prylar du inte längre använder i förrådet? Då kanske du kan sälja det du inte behöver och få både pengar över till annat och mer plats till annat där framöver. Vi har samlat några goda råd att tänka på inför rensningen och försäljningen!

Mat, el och drivmedel har blivit dyrare. Samtidigt stiger räntorna och många har även fått högre boendekostnader. Så varför inte se över vad du har liggandes i förrådet som inte används? Du tjänar en extra slant samtidigt som någon annan kan göra ett klipp och köpa dina grejer för en mindre summa än om det hade köpts nytt.

Här kommer sex tips till dig som vill sälja prylar på nätet.

1. Ta ett rimligt pris

Något som du tycker är skräp kanske är en skatt för någon annan. Ta dig tid och kolla runt på olika köp och sälj-sidor och se vilket pris som andra tar för samma pryl. Lägg dig inte för dyrt, då kommer varan förmodligen inte bli såld. Vill du avsluta affären snabbt kan du lägga dig lite under andra säljare i pris.

2. Ta bilder!

Om du ska lägga ut saker till försäljning på köp och sälj-sidor på nätet är det avgörande med en bild i annonsen. Fota gärna utomhus i bra ljus och ta flera vinklar om det behövs. Om det finns skador på produkten, exempelvis ett bord med en repa i, så kan det vara klokt att lägga ut en bild på det också. Då undviker du intresserade köpare som ångrar sig när de ser produkten i verkligheten.

3. Gör separata annonser

Om du har 10 olika prylar du vill sälja kan det kännas lockande att fota alla saker på en gång och lägga ut i en samlad annons. Men risken med detta är att det blir oklart vad du egentligen säljer. Köp och säljsidorna har dessutom olika kategorier och väljer du fel kategori finns risk att ingen hittar till din annons.

4. Ha en utförlig beskrivning

Skriv ner allt som kan vara intressant att veta om det du säljer. Exempelvis mått på möbler, inköpsår om det är relevant, hur mycket slitage det finns osv.

5. Sökordoptimera din annons

Kan prylen du säljer kallas för olika saker? Vilka sökord tror du köparen kan tänkas skriva in i sökfältet? Se till att ha med alla dessa ord i din annons så du är säker på att du dyker upp i köparens sökningar.

6. Välj rätt tillfälle!

Det är svårt att sälja julgranspynt i maj, och blomkrukor säljs förmodligen lättast på våren och sommaren. Fundera på om de saker du vill sälja är kopplade till en viss årstid och vänta till dess med att lägga ut till försäljning.

 

*Information om statlig insättningsgaranti.
Kontona omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i Landshypotek Bank med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. För mer information se insattningsgarantin.se.

Relaterade artiklar

Läs mer

8 goda grönsaker som passar utmärkt att odla inomhus

Läs mer
Läs mer Nysådda plantor sticker upp ur jord

Kontosparande allt populärare med stigande räntor

Läs mer
Läs mer Vitt hus på landsbygden omringat av sädesfält och fruktträd.

4 tips för att göra ditt hem elsäkert

Läs mer