Läs mer En hand håller upp ett frö över jorden
Odling

Vintersådd – så grönsaker och blommor på vintern

Vad innebär det egentligen att vinterså, och vilka växter är enkla att börja med? Ska man vattna? Och passar det verkligen att vinterså överallt? Vi går igenom de vanligaste frågorna om vintersådd!

Läs mer
Tips

Så kan du elda säkert i vinter

Vintermörkret är här och med det brinner både brasan och ljusen oftare. Det höjer både stämningen och värmen hemma men samtidigt även risken för brand. Därför frågade vi våra vänner på Dina Försäkringar vad du behöver tänka på för att kunna elda säkrare i vinter.

Läs mer Pallkragar med jord och odlade grönsaker. Spade sticker upp ur jorden
Odling

Höstens bästa odlingstips

Hösten erbjuder faktiskt mycket i odlingsväg för den som vill. Vi har samlat några tips!

Läs mer Blå säck med gula löv mot grön backe
Guide

Höstfixa i trädgården inför vintern

Hösten är här i all sin prakt och det är dags att förbereda växterna inför vintern. Vi tipsar om vad du behöver göra i trädgården och på balkongen. 

Läs mer Kvinna plockar svamp i skogen
Svampplockning

Som gäst i svampskogen – här är 5 saker att tänka på

Hösten är här, och svampsäsongen med den. Med Sveriges generösa allemansrätt bjuder skogen nu in till svampplockning och härliga skogspromenader. Men det finns några saker att tänka på innan du tar på dig stövlarna, packar fikakorgen och ger dig ut.

Läs mer Plommon
Trädgårdstips

Beskära stenfruktsträd – det här ska du tänka på

För att få fina träd som bär mycket frukt är det viktigt att beskära dem på rätt sätt. Om du har körsbär, bigarråer, plommon eller persika kommer du ha nytta av vår guide till beskärning av stenfruktsträd.

Läs mer Barn i blå klänning sitter vänd mot buske i trädgård och äter vinbär
Trädgårdstips

5 spännande sätt att ta hand om dina vinbär

Vad ska man göra med vinbären mer än gelé och saft? Vi har listat spännande och goda tips på hur du kan ta tillvara på de vackra sommarbären.

Läs mer
LARZ-KRISTERZ TIPSAR

Hela landets bank och band laddar upp inför Dansbandsveckan

Sedan 2019 är Landshypotek Bank partner till Svenska Dansbandsveckan. Samma år inleddes samarbetet med det folkkära dansbandet Larz-Kristerz. Men innan vi ses i Malung igen bjuder vi på några av bandmedlemmarnas favoritstopp på vägen. Först ut är ett besök hos entusiasten Micke i Gamleby som älskar gamla radiogrammofoner. 

Läs mer
Semestertips

Sju svenska semesterpärlor att besöka i sommar

Nu närmar sig sommaren och många kan se fram emot en skön semester med tid att slappna av, umgås med familjen och kanske resa till nya platser. Vi passade på att be några av våra kollegor ute i landet om tips på deras bästa lokala resmål och semesterpärlor i närområdet.

Läs mer
Trädgårdsinspiration

Anna gjorde odlingsintresset till sitt jobb

Anna Dymling har varit trädgårdsintresserad så länge hon kan minnas. Och när hon och maken flyttade till ett hus med stor trädgård för nio år sedan fick det möjlighet att blomma ut fullständigt. Idag driver hon en trädgårdsapp och jobbar med det hon gillar mest.

Läs mer Rött hus med vita knutar
Fastighetsunderhåll

Ta hand om din boning – detta bör du se över varje år

Sommaren är en utmärkt säsong för att se över hur ditt hus mår och vilka skador som tak och hängrännor kan ha ådragit sig från vinterns hårda väderlek. Passa även på att inspektera fasaden. Här kommer några tips på vad du kan göra själv för att underhålla din boning och slippa onödiga skador som kan förebyggas med en årlig översyn.

Läs mer
Klimatförändringar

Allt fler hus skadas av klimatförändringar – så kan du skydda dig

Den genomsnittliga nederbörden i Sverige ökar. I framtiden väntas klimatriskrelaterade händelser bli både vanligare och mer extrema på många platser i landet – och det kan komma att påverka dig som är husägare.