Tips och artiklar

Läs mer
Trädgårdsinspiration

Anna gjorde odlingsintresset till sitt jobb

Anna Dymling har varit trädgårdsintresserad så länge hon kan minnas. Och när hon och maken flyttade till ett hus med stor trädgård för nio år sedan fick det möjlighet att blomma ut fullständigt. Idag driver hon en trädgårdsapp och jobbar med det hon gillar mest.

Läs mer Rött hus med vita knutar
Fastighetsunderhåll

Ta hand om din boning – detta bör du se över varje år

Sommaren är en utmärkt säsong för att se över hur ditt hus mår och vilka skador som tak och hängrännor kan ha ådragit sig från vinterns hårda väderlek. Passa även på att inspektera fasaden. Här kommer några tips på vad du kan göra själv för att underhålla din boning och slippa onödiga skador som kan förebyggas med en årlig översyn.

Läs mer
Klimatförändringar

Allt fler hus skadas av klimatförändringar – så kan du skydda dig

Den genomsnittliga nederbörden i Sverige ökar. I framtiden väntas klimatriskrelaterade händelser bli både vanligare och mer extrema på många platser i landet – och det kan komma att påverka dig som är husägare.

Läs mer
RENSARTIPS!

Är ditt förråd en guldgruva?

Har du tomt i plånboken, men fullt med prylar du inte längre använder i förrådet? Då kanske du kan sälja det du inte behöver och få både pengar över till annat och mer plats där framöver. Vi har samlat några goda råd att tänka på inför rensningen och försäljningen!

Läs mer
Odling inomhus

8 goda grönsaker som passar utmärkt att odla inomhus

Har du gröna fingrar men ingen trädgård? Då finns det massa alternativ för dig att odla inomhus. Vi har samlat några tips på grönsaker som kommer trivas på ditt fönsterbräde hemma.

Läs mer
Tips

Så kan du elda säkert i vinter

Vintermörkret är här och med det brinner både brasan och ljusen oftare. Det höjer både stämningen och värmen hemma men samtidigt även risken för brand. Därför frågade vi våra vänner på Dina Försäkringar vad du behöver tänka på för att kunna elda säkrare i vinter.

Läs mer
TRÄDGÅRD

Äntligen fruktskördetider! Eller?

Har du också lyxen att ha en trädgård full av fruktträd som dignar av mogen frukt? Eller är det snarare ett ok och det dåliga samvetet som gör sig påmint varje gång du går ut i trädgården? Låt oss tillsammans inspireras och minska svinnet i landets trädgårdar i stundande skördetider. Ta del av några konkreta tips på vad du kan göra med din fruktskörd.

Läs mer Vitt hus på landsbygden omringat av sädesfält och fruktträd.
Tips

4 tips för att göra ditt hem elsäkert

Visste du att en av 20 svenskar har råkat ut för en skada orsakad av en elektrisk produkt? Det enligt en Sifo-undersökning som Elsäkerhetsverket och Sveriges Konsumenter låtit göra. Vi bad våra vänner på Dina Försäkringar, genom Mia Winberg, att dela med sig av sina bästa tips på hur du förebyggande elsäkrar ditt hem och minskar risken för att olyckan är framme.

Läs mer
Rörelseglädje

Med naturen som träningsarena

Fördelarna med att röra på sig och att vara utomhus är många. Men när novembermörkret kommer kan det vara svårt att hitta motivation för att komma ut. Men inte längre, vi tog rygg på våra vänner på Svenska Orienteringsförbundet för att samla inspiration till rörelse i naturen.

Läs mer
Reportage

En kort tillbakablick på svenskens boende

Historien om svenskens boende är en solskenshistoria. Långt in på 1900-talet hade Sverige riktigt låg bostadsstandard. På 1970-talet bodde vi plötsligt bäst i världen. Men hur har vårt boende förändrats över tid och vad är det som har påverkat vårt sätt att bo?

Läs mer Händer som planterar i jord
Odling

Höstsådd – det här kan du så i oktober

Med kylan som närmar sig och dagsljuset som snart blir både svagare och kortare är det inte så mycket som går att så i oktober. Men visst går det. 

Läs mer Kantareller i skog
Svampplockning

Som gäst i svampskogen

Hösten är här, och svampsäsongen med den. Med Sveriges generösa allemansrätt bjuder skogen nu in till svampplockning och härliga skogspromenader. Men det finns några saker att tänka på innan du tar på dig stövlarna, packar fikakorgen och ger dig ut.