Viktor Lindgren

Så jobbar vårt team med dig som bor på en mindre gård

Att vara deltids- eller fritidslantbrukare innebär andra utmaningar än vad villaägare och heltidslantbrukare ställs inför. Därför har Landshypotek Bank ett dedikerat team som har förståelse för de situationer och möjligheter som kan dyka upp när man köper, eller bor, på en mindre lant- eller jordbruksfastighet.

– Jag upplever det som att våra kunder gillar att vi är insatta och kan tala med dem på deras eget språk, säger Viktor Lindgren, kundansvarig på Landshypotek Bank.

Landshypotek Bank har finansierat gårdar, jord och skog i nära 200 års tid. Utöver många större lantbruksföretagare så finns det också en stor kundgrupp som driver sitt lantbruk på deltid, eller ser driften av gården som en fritidssysselsättning. Denna grupp ställs inför specifika utmaningar som är unika för dem, vilket är anledningen till att Landshypotek Bank har ett dedikerat team för just denna kundgrupp. Viktor Lindgren är en av gruppens kundansvariga.

– Jag tror att kunderna tycker det är tryggt att vi har koll på deras situation. För dig som bor på gård behöver vi inte anpassa oss efter regler och rutiner som gäller för ett traditionellt bolån för villa eller lägenhet, utan vi kan vara mer flexibla och se till helheten. Tack vare det kan vi sy ihop en affär som andra banker inte kan, berättar han.

Teamet befinner sig på olika kontor runt om i landet, samtidigt som de har ständig kontakt och samarbetar kring många av ärendena. Viktor Lindgren beskriver teamet som sammansvetsat och att det finns mycket samlad kompetens som kunderna uppskattar. Liksom många andra kollegor i teamet har han en koppling till den gröna näringen, med en far som tidigare drivit skogsentreprenad och en mamma som äger en hästgård.

– Teamet är välkomponerat, vi har exempelvis Karin som är chef för gruppen och är utbildad agronom och Elisabeth som äger en egen skogsgård. Jag med min bakgrund som civilekonom har exempelvis erfarenhet av bokföring av näringsverksamheter. Det mesta som våra kunder behöver hjälp med finns det erfarenhet av inom gruppen, vi har också en bra blandning av ungdomligt driv och äldre kollegors erfarenhet inom vårt team.

Relaterade artiklar

Läs mer Viktor Lindgren och Karin Westman

Många frågor om att bo på mindre gård – så hjälper vårt team dig

Läs mer
Läs mer Karin Westman

Karin Westman: “Vi är banken som ser landet”

Läs mer
Läs mer Gårdsmiljö med fält och skog i bakgrunden.

Åtta fastighetsbegrepp för dig som äger gård

Läs mer