Louise och Fredrik på Filkesboda Gård är årets landsbygdsföretagare i Skåne

Med utmärkelsen ”Årets landsbygdsföretagare” vill Landshypotek stimulera och uppmärksamma entreprenörskap och företagande inom de gröna näringarna runt om i landet. Idag gratulerades Louise Blissing och Fredrik Pettersson till hedersbetygelsen Årets landsbygdsföretagare i Skåne för sin diversifierade och välbesökta verksamhet på Filkesboda Gård utanför Kristianstad.

Louise och Fredrik är sanna landsbygdsföretagare. De har på ett föredömligt sätt och med innovativa idéer byggt upp en verksamhet som står på många ben. Filkesboda Gård är idag ett välbesökt utflyktsmål som erbjuder såväl naturupplevelser som gårdsbutik och viltslakteri. Råvarorna kommer till stor del från gårdens egen produktion av vilt från egna hägn och inköp från jägare i Skåne, Blekinge och Småland. Även nötkött från röd angus produceras och förädlas här.

I motiveringen till utnämningen Årets lantbruksföretagare i Skåne lyfts även parets aktiva skogsbruk fram. Genom åren har de investerat i både åkermark och skogsmark. 

Prisutdelningen ägde idag rum på plats på Filkesboda Gård. Louise och Fredrik gratulerades med diplom och blommor av Stig Lundström, föreningens regionordförande i Skåne, tillsammans med vice ordförande Marianne Andersson och Hans Broberg, kundansvarig inom jord och skog på Landshypotek Bank i Kristianstad.

  – Det här känns jättekul! Både jag och Louise jobbar veckans alla dagar med att utveckla verksamheten på gården, och att få det här priset känns som en bekräftelse på att det vi gör är viktigt för landsbygden, säger Fredrik Pettersson.  

 

Om utnämningen Årets landsbygdsföretagare

Utmärkelsen Årets landsbygdsföretagare syftar till att stimulera och uppmärksamma entreprenörskap och företagande inom de gröna näringarna. Priset är instiftat av Landshypotek Ekonomisk Förenings repektive regionstyrelser i samarbete med Landshypotek Bank. 

I oktober utnämndes Henrik Wejdmark och Erik Gustavsson till Årets landsbygdsföretagare i Wermland för sin goda företagsanda och  framgångsrika samarbete kring odling och maskin.

I oktober prisades Olof Ahlby och Annsofie Järlö som Årets landsbygdsföretagare på Gotland för att ha byggt upp ett fint lantbruksföretag och visat ett stort engagemang för att utveckla gotländskt lantbruk.

I juni delades Årets landbygdsföretagarutmärkelse i Väst ut där jordgubbsodlarna Sara Wallemyr och Anders Nilsson på Skattegården i Mularp utanför Falköping prisades.