Villaträdgård med äppelträd

Fyra anledningar att byta bolånebank

Är du en av dem som har tänkt på det men ännu inte utmanat din bank för ditt bolån? Då är det dags. Lånet är ofta en stor del av hushållskostnaden och för många finns det pengar att spara. Här är fyra anledningar att byta bolånebank.

1. Det är lätt att flytta ditt bolån – lättare än du tror

Förr var det krånligt att byta bolånebank. Det krävde ränteförhandling, besök hos banken, krångliga ansökningsprocesser och dyra uppläggningsavgifter. Numer kan du byta bolånebank där du är. Med transparent räntesättning, förenklade villkor och digital ansökan är din nya bolånebank närmre dig än någonsin.

2. Möjlighet att sänka din ränta – utan förhandling

Tidigare har storbankerna kunnat sätta villkoren för bolån. Med fler alternativ på marknaden kan du som kund välja en bolånebank som står för och erbjuder det du behöver. Hos banker som erbjuder transparenta räntor vet du vilken ränta du erbjuds innan du ansökt och jämförelsen har aldrig varit enklare. Många kan dessutom sänka sina räntekostnader utan att förhandla. 

Räkna på bolån

3. Du behöver inte flytta för att flytta ditt bolån

En del tror att bolån följer av att köpa nytt hem. En del ärver bankkontakten. Men det kan vara bra för din ekonomi att flytta ditt bolån även om du bor kvar på samma ställe. Du behöver inte heller längre ha alla banktjänster hos samma bank och kan på så vis säkra att du betalar för det du faktiskt behöver av banken. Bankerna är vana att flytta bolån mellan sig och vet vad du menar när du efterfrågar amorteringsunderlaget för ditt bolån.

4. Välj en bank som har tid för dig

Banken är inte längre ett stenhus på torget där det krävs förbokade tider för samtal. Med chatt, telefon och digital ansökan kan du nå banken under dygnets alla timmar. Välj helt enkelt den väg du föredrar för att prata med någon om möjligheterna för ditt bolån. 

Så gör du för att flytta ditt bolån till oss

Vi guidar dig, steg för steg.

 • 1.

  Jämför ditt bolån

  Med hjälp av vår bolånekalkyl kan du ta reda på vad månadskostnaden kommer att bli, när du flyttar ditt bolån till Landshypotek Bank.

  Piktogram
 • 2.

  Gör en digital ansökan

  Gör en digital ansökan på landshypotek.se. Ansökan är inte bindande.

  Piktogram
 • 3.

  Hämta ditt amorteringsunderlag

  Be din nuvarande bolånebank om ett amorteringsunderlag. Ladda upp amorteringsunderlaget i din ansökan.

  Piktogram
 • 4.

  Vi kontaktar dig

  Tillsammans diskuterar vi lånets upplägg och ge varandra svar på eventuella frågor.

  Piktogram
 • 5.

  Signera

  Hos Landshypotek Bank signerar du dina bolånehandlingar digitalt. Först då blir avtalet oss emellan bindande.

  Piktogram

Relaterade artiklar

Läs mer Gult hus

Att flytta bolånet är enklare än vad många tror

Läs mer
Läs mer Familj äter frukost i köket

Fem anledningar att välja Landshypotek för ditt bolån

Läs mer