Villaträdgård med äppelträd

Fyra anledningar att byta bolånebank

Är du en av alla dem som har tänkt på det men ännu inte utmanat din bank för ditt bolån? Då är det dags! Lånet är ofta en stor del av hushållskostnaden och för många finns det pengar att spara. Här är fyra anledningar att byta bolånebank.

1. Det är lätt att byta bank – lättare än du tror

Glöm bort ditt senaste bankbesök i en anonym kontorsmiljö. Att byta bolånebank kan du numera göra hemifrån. Sätt dig bekvämt på din favoritplats, använd din dator eller mobil och se efter vad ett byte skulle
betyda för dig.

2. Möjlighet att sänka din ränta – utan förhandling

Tidigare har några få storbanker kunnat sätta villkoren. Nu finns fler alternativ att välja bland och tydlig information om din nya ränta. Otydlighet kring vilken ränta du kan få och den obekväma prutningen försvinner. Konkurrensen håller nere räntorna. Många villaägare kan sänka sina räntekostnader utan att förhandla.

3. Du behöver inte flytta för att flytta ditt bolån

En del tror att bolån följer av att köpa nytt hus. Men det kan vara bra för din ekonomi att flytta ditt lån även om du bor kvar. Du behöver inte heller ha alla banktjänster hos samma bank. Så det är bara att välja. Bankerna är vana att flytta bolån mellan sig.

4. Välj din kontaktväg – när det passar dig

Banken är inte längre ett stenhus på torget där det krävs förbokade tider för samtal. Med mejl, telefon, chatt och digital ansökan kan du nå banken under dygnets alla timmar. Välj helt enkelt den väg du föredrar för att prata med någon om din specifika situation.

Läs mer Gult hus i vinterlandsskap

Det kan finnas 1000-lappar att spara årligen på ditt bolån

Läs mer
Läs mer Fönster med vita karmar på rödmålad vägg, med blomlåda med pelargoner framför

Bolånemarknaden speglar trender och konsumtionsmönster

Läs mer