Landsbygd med hus och åkrar, Omne i Ångermanland

Byta bank för gården? Vi guidar

Några väljer bank en gång i livet, vissa gör det inte alls och allt fler gör ett aktivt val av bank för finansiering av sin gård. Gör valet av bank för ditt gårdsboende till ett medvetet val, du också. Vi har listat några saker att ta med sig inför valet av bank.

Bo kvar på gården – byt bank

En del tror att det bara är i samband med flytt eller köp av en ny gård som det är aktuellt att byta bank. Men många gånger kan tillfället vara bättre när du packat upp flyttlådorna och landat hemma så att du i lugn och ro kan fundera på vad som är viktigt för dig - mer än själva finansieringen i sig. Inför bytet av bank kan det finnas flera fördelar, utöver räntan, att upptäcka.

Räkna in mer än bara räntan

Det är lätt att fokusera på vilken bank som erbjuder lägst ränta när det är dags att byta bank för gården. Men ofta finns det andra förmåner som kan göra stor skillnad för din totala ekonomi på både kort och lång sikt. Det kan vara medlemskap som ger förmånliga villkor på sparkonton eller möjlighet att ta del av bankens vinst genom vinstutdelning. Det är idag enkelt att få en god överblick över sin ekonomi utan att samla alla tjänster i en bank. Utgå därför från det du behöver, och välj bank utifrån det enskilda behovet. Det minskar också risken för att du betalar för tjänster du inte använder. 

Bankens kompetens och erfarenhet gör skillnad

Att finansiera gårdar och skog skiljer sig mot att finansiera andra företag och bostäder. En bank som förstår jord och skog gör stor skillnad. Med erfarenhet av att se och bedöma gårdar som säkerhet för lånet kommer god förståelse för marknaden i området och förståelse för investeringar värda att satsa på. Med nätverk värt namnet blir också banken större och möjligheten att dela med sig av sin kunskap, kontakter och råd för ett rikare liv på landet likaså.

När andra kan lite om allt, kan vi allt om finansiering till lantbruksfastighet

Det är enkelt att byta bank

Tiden för att behöva åka till bankkontoret för att göra en låneansökan är passé. Med en digital ansökan kan du enkelt beskriva ditt lånebehov, din gård och din ekonomi när det passar dig. Det ger banken en bra bild av dig och din gård, så att ni utifrån den tillsammans kan diskutera möjliga finansieringslösningar.

Varför välja Landshypotek?

  • Lång erfarenhet. Vi har finansierat svenskt lantbruk i snart 200 år och har stor förståelse för vardagen på såväl stora som små lantbruksfastigheter.
  • Stort nätverk. Vi har ett stort nätverk i branschen och kan tillsammans med dem hjälpa dig och ge dig svar på dina frågor.
  • Inget helkundskrav. Det är enkelt att flytta sitt fastighetslån till oss. För dig som bor i villa har vi även konkurrenskraftiga bolån.

Bli kund

Relaterade artiklar

Läs mer

Uthyrning av lokaler på fastigheten – vad ska man tänka på?

Läs mer
Läs mer Rött hus på landsbygden

5 saker att ha koll på om din nästa bostad är en lantbruksfastighet

Läs mer
Läs mer Man går i skogen

Tips för dig som går i skogsköpartankar - innan du slår till!

Läs mer