Röda och vita villor i villaområde

Lär känna Landshypotek Bank

Landshypotek är en annorlunda bank. Vi är helt medlemsägda och vårt överskott går varje år tillbaka till landets jord- och skogsbrukare. Sedan några år tillbaka erbjuder vi även bolån till hus och sparande. Här är sju snabba fakta om oss och vår historia.

1. Grunden lades 1836

Grunden till Landshypotek Bank lades 1836 då den första landshypoteksföreningen startade i Skåne. Syftet var att främja jordbruket och förse lantbrukare med krediter mot inteckning i jordbruksfastigheter.

2. För ett rikare liv på landet

Landshypotek väljer att lyfta blicken bortanför storstäderna – och framförallt väljer vi att lyfta fram livet och företagsamheten på landsbygden. Vi tror på ett Sverige där vi kan leva, driva företag och bo över hela landet.

3. Medlemsägda

Landshypotek ägs av medlemmarna i ägarföreningen, cirka 36 500 jord- och skogsbrukare. Det finns alltså inga aktieägare eller några få enskilda ägare som får utdelning från banken, allt överskott går tillbaka till medlemmarna. Sedan 2012 har vi delat ut över en miljard i återbäring till landets jord- och skogsbrukare.

4. Låna utan förhandling

Landshypotek är en av Sveriges 10 största banker. Vi har specialiserat oss på lån och sparande på ett smidigt sätt till konkurrenskraftiga villkor. För våra bolån erbjuder vi en transparent prismodell, så du ska direkt kunna se vad du får för ränta och vad som påverkar den, utan förhandling eller krav på merförsäljning.

5. Bidrar till den svenska landsbygden

Hållbarhet är ett ledord för oss. Som kund hos Landshypotek Bank är du med och bidrar till utvecklingen av den svenska landsbygden, svensk matproduktion och de svenska skogarna.

6. Nils Holgersson i logotypen

Landshypoteks logotyp bygger på Selma Lagerlöfs berättelse om Nils Holgerssons resa över Sverige.

7. En annorlunda bank

Vi på Landshypotek säger ofta att vi är en annorlunda bank. Vi har en annorlunda ägarform, ett fokus på hela landet, en lång historia och en inriktning på lån och sparande. För oss är annorlunda något bra.

Relaterade artiklar

Läs mer Gult hus i vinterlandsskap

Det kan finnas 1000-lappar att spara årligen på ditt bolån

Läs mer
Läs mer Bild över villa- och lägenhetsområde

Några trender på bostadsmarknaden

Läs mer