Man på åker med får

Låna till skog och lantbruk

Vi har hjälpt till att finansiera satsningar inom jord och skog i snart 200 år. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig och din verksamhet.

Bli kund

Vad kan vi hjälpa dig med?

Läs mer och ansök här
Lantbruk och skog

Låna till lantbruksfastighet

Hos oss lånar du till din lantbruks- och skogsfastighet med hjälp av vår kunskap och till goda villkor. Vi förstår dig och din verksamhet som lantbrukare och boende på lantbruksfastighet.

Läs mer och ansök här
Öka din insats
Investera

Öka din insats

Landshypotek är en kooperation där du som kund inom jord och skog tar del av bankens vinst. Genom att öka din egen insats kan du påverka hur stor del av vinstutdelningen just du får. 

Öka din insats
Läs mer
Låna

EU-kredit - i väntan på EU-stöd

I väntan på ditt EU-stöd kan du ansöka om att låna upp till 80 % av det beräknade stödet i väntan på utbetalningen. Du ansöker enkelt digitalt.

Läs mer
Utöka bottenlån
Befintlig kund

Utöka ditt lån

Renovering, tillköp av fastighet eller utöka skogsinnehavet? Som lantbrukskund hos oss kan du ansöka om att utöka ditt lån.

Utöka bottenlån

Tillsammans för landsbygden

Alla i Sverige ska ha förutsättningarna att leva ett rikt liv. Därför har vi sedan starten 1836 hjälpt människor, verksamheter och landsbygden att växa. Tillsammans har vi samlat kunskap om vad som krävs för ett hållbart jord- och skogsbruk och lagt grunden för vår gemensamma framtid.

Bli kund
  • En av oss

    När du lånar av oss blir du samtidigt medlem och delägare. Eftersom vi är jord- och skogsbrukarnas bank får du de bästa förutsättningarna för just din verksamhet.

  • Experter på jord och skog

    Sedan starten har vi lärt oss allt som är värt att veta om jord och skog. Tillsammans löser vi allt från start och tillväxt till dagliga driftsfrågor och framtida ägarskiften.

  • Ett långsiktigt tänk

    Vi vill att du ska trivas hos oss. Därför utgår vi alltid från din situation, oavsett om det gäller lån eller sparande. Genom ett hållbart jord- och skogsbruk hjälps vi åt att hålla landsbygden levande.

Läs Cecilias tips
Tips

Tips inför köpet av lantbruksfastighet

Går du likt många i köptankar just nu? Kanske är det dags att utveckla verksamheten med ett tillköp eller dags för ett första gårdsköp? 

Läs mer
Finansiering

Investeringar i lantbruksföretaget

Vi befinner oss alltjämt i ett lågränteläge vilket är gynnsamt för den som går i investeringstankar. Just nu är kapitalkostnaden för en investering låg och det kan vara läge att se vilka möjligheter det kan skapa för ditt företag.

Länk
Jord- och skogsbrukarnas bank

Upptäck fler fördelar med Landshypotek

När du lånar till jord och skog blir du också medlem och ägare av banken. Tillsammans med andra äger du en bank som har fullt fokus på att skapa goda finansiella villkor för dig. Förutom att låna kan du genom din insats ta del av bankens vinst.

Kontakta oss

Har du frågor? Vår Kundservice hjälper dig helgfria vardagar 08.00−17.00. 

Se avvikande öppettider