Läs mer Kvinna bär in en korg med äpplen från trädgården.
spartips

21 smarta spartips som får dina pengar att växa snabbare

När inflationen ökar och saker kostar mer blir det ännu viktigare att spara! Vi har samlat några enkla tips som kan hjälpa dig med ditt sparande.

Läs mer Catharina Åbjörnsson Lindgren
Sparränta

Därför har Landshypotek Bank fortsatt höja räntan på sparkontot

Under det senaste året har många reagerat på att sparräntorna inte har stigit i samma takt som andra räntor i samhället. Men vissa banker har gjort ett annat val och ökat sin sparränta successivt under året som gått.

Läs mer Mathilda Augustsson framför datorn på kontoret
Spara tryggt

Insättningsgarantin viktig för bankkunders trygghet

När omvärlden upplevs som skakig är det extra viktigt att känna att man har en trygg bank. Det märks hos Landshypoteks kundservice där frågor om insättningsgarantin har ökat den senaste tiden. Här går vi igenom de vanligaste frågorna, samt svaren, om insättningsgaranti och sparkonton.

Läs mer Man och kvinna som pratar vid en dator i hemmet
Spartips

Då är det läge att välja sparkontot istället för börsen

Börsen, fonder, sparkonto, eller bara låta pengarna vara kvar där de är? Oron över att göra fel val kan leda till att man låter sina sparpengar bli kvar onödigt länge på ett konto utan någon ränta alls. Vi reder ut vid vilka tillfällen det är lämpligt att spara pengar på ett sparkonto med ränta.

Läs mer Vuxen och två barn syns genom fönster, bakar i kök
Spartips

Stresstestat din ekonomi?

Ett buffertsparande skapar en trygghet i att du klarar oförutsedda utgifter. Hur stor summan bör vara beror på flera faktorer, men genom att stresstesta din ekonomi kan du få en bild av om du ligger på rätt nivå i din buffert.

Läs mer Nysådda plantor sticker upp ur jord
Spartips

Kontosparande allt populärare med stigande räntor

När räntorna stiger och det ekonomiska läget känns allmänt osäkert ökar intresset för trygga sparformer där pengarna är lättåtkomliga om de behövs. Landshypotek har även under lågränteåren erbjudit ränta på kontosparande. När ränteläget började stiga var banken också bland de första att höja sparräntorna. Den senaste gjordes 15 maj. Här kan du se aktuella sparräntor just nu och ta del av Catharinas  spartips.

Läs mer Flicka som äter kaka utomhus
Spara tryggt

Att tänka på när du väljer sparkonto

Villkor för sparkonton kan skilja sig åt en hel del. Vi delar med oss av fem tips inför valet av ett tryggt sparande.

Läs mer Händer som plockar upp potatis ur ett hav av skördad potatis
Spara tryggt

Buffertsparande – din ekonomiska trygghet när vardagen händer

Att ha en ekonomisk buffert för oförutsedda händelser i våra liv skapar trygghet. I tider när den ekonomiska osäkerheten är något större med stigande inflation och ökade kostnader för hushåll kan det vara särskilt klokt att se över sitt buffertsparande.

Läs mer Blå vattenkanna vattnar blommor utomhus
Frågor och svar

Vad är sparränta? Vi reder ut begreppen

Att spara på ett konto med ränta blir allt mer populärt i takt med att sparräntorna blir högre. Men hur sparar du smartast och vad påverkar sparräntan? Och vad betyder egentligen insättningsgaranti? Vi reder ut begreppen.

Läs mer Kanoter ute på vatten
Reportage

Oskar sparade sig till ett friare liv

En del sparar för ekonomisk trygghet och pension medan andra sparar för en jorden runt-resa. Oskars Lindbergs mål var att kunna leva ett friare liv och lämna sin anställning.