”Att ställa rätt frågor till kunden för att sedan se företaget växa till nästa nivå. Det är häftigt.”

Under våren har Landshypotek Bank stärkt upp teamet på Västkusten med två nya kollegor. Träffa Jens Hellberg och Kristina Rignäs Bangsgaard som båda arbetar med finansiering av företag inom skog och lantbruk.

Jens, vad ser du mest fram emot i din nya roll?

– Jag ser fram emot samtal med befintliga och nya kunder om hur vi tillsammans kan säkerställa en trygg finansiering och tillväxt i kundens företag. Att se företag växa och investeringar som ger avkastning till verksamheten är verkligen något som jag brinner för.

Landshypotek ägs av våra jord-och skogskunder

Samma fråga till dig Kristina, vad ser du mest fram emot i din nya roll på Landshypotek?

– Jag ser verkligen fram emot att vara en del i den omställning som vi kan se i samhället. Allt fler vill äta svenskproducerad mat och då gäller det att vi skapar förutsättningar för lönsamma lantbruksföretag. Jag ser fram emot att kunna vara en del i den kedjan så att vi alla kan ta del av livsmedel med hög kvalitet och en landsbygd som växer och ger jobb.

Vad är det roligaste med arbetet som kundansvarig?

– Det är helt klart att i mötet med kund ställa rätt frågor som får kunden att börja fundera och hitta nya möjligheter och lösningar för sitt företag. Om vi sedan kan hjälpa till med finansieringen om det är en investering på gården eller tillköp av mark och se utväxlingen i siffrorna är det fantastiskt, säger Jens.

– Jag kan bara hålla med i det som Jens säger. Att kunna ställa rätt frågor och så ett frö hos kunden som sedan blir en plan och verklighet som får företaget att växa till nästa nivå. Det är häftigt, säger Kristina.

Möt fler Kundansvariga på Landshypotek Bank

Hur skiljer sig rollen på Landshypotek jämfört med tidigare arbetsplatser?

– Nu är vi ju båda väldigt nya i våra roller men jag måste säga det fokus som Landshypotek har på just skog och lantbruk. Att få arbeta med kollegor som har lång erfarenhet och en gedigen kompetens inom området är verkligen utvecklande och inspirerande, säger Kristina.

– Jag tycker att affärsmodellen i Landshypotek är spännande. Att våra kunder inom jord och skog är ägare av banken känns genuint och är dessutom en fantastisk möjlighet för våra kunder. Med tanke på den utdelningsnivå som banken kunnat hålla de senaste åren är det ju dessutom en avkastning som är svår att klå på andra håll. Det tycker jag är riktigt kul, säger Jens.

Varför välja Landshypotek?

  • Lång erfarenhet. Vi har finansierat svenskt lantbruk i snart 200 år och har stor förståelse för vardagen på såväl stora som små lantbruksfastigheter.
  • Stort nätverk. Vi har ett stort nätverk i branschen och kan tillsammans med dem hjälpa dig och ge dig svar på dina frågor.
  • Inget helkundskrav. Det är enkelt att flytta sitt fastighetslån till oss. För dig som bor i villa har vi även konkurrenskraftiga bolån.

Bli kund

Kontakta oss

Jens Hellberg

Kundansvarig

Kristina Rignäs Bangsgaard

Kundansvarig

Vi finns över hela landet

Landshypotek Bank har ett stort team Kundansvariga över hela landet. På Västkusten utgår vi framförallt ifrån våra kontor i Göteborg och Falkenberg, men verkar över hela området. Varmt välkommen att prata lantbruksfinansiering med oss. 

Hitta en Kundansvarig nära dig

Läs mer

Fastighetsmäklaren tipsar inför gårdsköpet

Läs mer
Läs mer

Finansiering av ditt första lantbruk, vilka frågor ställer banken?

Läs mer
Läs mer

Tio tips: Så lyckas du som landsbygdsentreprenör

Läs mer