Med gemensam drivkraft - för kunderna

Han har varit på Landshypotek i 23 år, är skogsägare och välkänd bland lantbrukarna i Örebro Län och västra Västmanland. Hon har rötterna i Gävle, lång erfarenhet av företagsfinansiering och firar snart fem år på Landshypotek. Gemensamt har de en stark drivkraft: nöjda kunder och hållbar finansiering av lantbruk.

Landshypoteks Kundansvariga arbetar i team för att vara tillgängliga att serva och vara nära bankens kunder. Ett av ”teamen i teamet” är Robert Liljeholm, Kundansvarig och Sofie Widorson, Kreditstöd. Men samarbetet på banken är större än så och erfarenhetsutbytet och kunskapsdelningen kollegor emellan är naturliga delar i vardagen. På kontoren runt om i landet är lantbruk och finansiering givna samtalsämnen även på fikarasten.

- Vi lär oss mycket av varandra i vår säljorganisation. Flera har bakgrund som agronomer, jägmästare och lantbrukare och andra är, som jag, civilekonomer i grunden. Gemensamt har vi ett stort intresse för ekonomiskt hållbara företag i de gröna näringarna, säger Robert.

- Men, vi lär oss också mycket av våra kunder. Varje dag. De är verkligen duktiga företagare och experter på att driva sina lantbruk med stenkoll på fodrets näringsvärden, grödornas kvalitet och djurens välmående. Som ekonom kunde jag inte så mycket om lantbruk när jag började på banken. Men genom att vara intresserad och nyfiken på att göra det bättre för våra kunder, så har jag lärt mig mycket. Kunskap jag har med mig in i nya kundförfrågningar, fortsätter han.

Svenskt lantbruk i fokus

Robert brinner för kundrelationen och är välkänd bland lantbrukarna i Örebro Län och västra Västmanland. Det var också det som gjorde att han ville tillbaka som Kundansvarig efter en tid som Distriktschef på banken. Sedan ett år tillbaka är Robert i team med Sofie Widorsson, som precis som Robert är högskoleutbildad i ekonomi. Genom tidigare uppdrag som Kundansvarig på Landshypotek och tidigare roller på andra banker har Sofie lång erfarenhet av företagsfinansiering.

- På Landshypotek är vi nära kunden och är fokuserade på svenskt jord- och skogsbruk, vilket är väldigt roligt. Min erfarenhet av finansiering av företag i andra branscher är stor och genom att nu enbart fokusera på företag inom lantbruket skapar vi en unik kompetens som bank. Inget företag är det andra likt, men många kan ha gemensamma utmaningar. Utmaningar vi förstår och är vana vid, avslutar Sofie.

Robert och Sofies tips till dig som går i tankarna att starta eller ta över en lantbruksverksamhet:

  • Börja i tid, men kom ihåg att det sällan är för sent
  • Ta hjälp av en rådgivare med erfarenhet inom lantbruk för att få fram affärsplan och hållbara kalkyler
  • Kontakta oss, vi lyssnar gärna till dina idéer och kan bolla möjliga finansieringsmöjligheter med dig

Kontakta oss

Robert Liljeholm

Kundansvarig
Porträtt av medarbetare Sofie Widorson

Sofie Widorson

Kreditstöd
Läs mer

Köpa fastighet? Så stöttar banken inför köpet

Läs mer
Läs mer

Så finansierar du skogen

Läs mer
Läs mer

Tio tips: Så lyckas du som landsbygdsentreprenör

Läs mer