Med fötterna i myllan, varje dag

Som lantbrukskund i Landshypotek har du alltid tillgång till kundansvariga som arbetar med finansiering av lantbruk, varje dag. Vi är övertygade om att det märks genom vår förståelse för dig och din verksamhet. 

Två av dem som möter dig som lantbrukskund och som själva har rötterna i lantbruket är Cecilia Rogne och Ida Hilmér. Tillsammans med teamet i Karlstad säkerställer de att du som kund i Värmland med omnejd har en finansieringspartner att lita på i vått och torrt.

Låna till din lantbruksfastighet

Cecilia Rogne är ett välkänt ansikte för många inom lantbruket i Värmland. Hon har varit kundansvarig i Landshypotek sedan 2013 och är sedan många år bosatt på en gård i Värmland även om hon har sina rötter i den skånska myllan.

– Jord och skog är ett stort intresse för mig både privat och professionellt. Så för mig är mitt jobb mer än ett jobb och en stor del av min vardag, säger Cecilia.

Ida Hilmér är det senaste tillskottet i teamet på Karlstadskontoret och kommer närmast från en roll som rådgivare på Hushållningssällskapet. Likt Cecilia så är även hon uppvuxen på gård och har ett hjärta som klappar för landsbygden och svensk livsmedelsproduktion.

– Man kan med rätta säga att jag är en riktig ”bonnatös”. Min familj driver lantbruk och jag märker att det har gett mig en stor fördel i mitt jobb idag. Även om vi fokuserar på finansieringen så är det värdefullt med en djupare förståelse och kunskap om lantbruksföretagarens vardag och det hoppas och tror jag våra kunder märker, säger Ida.

Hög investeringsvilja och positiv känsla i Värmland

Landshypotek finansierar allt ifrån stora produktionslantbruk till skogsfastigheter och mindre gårdar för boende. Att fastighetsmarknaden för jord och skog är het och att känslan bland lantbruksföretagare i Värmland är positiv märks tydligt av.

– Intresset för landsbygden har ökat syns inte bara i områden i närheten av Karlstad utan över större delen av länet. Det är givetvis glädjande att se och kommer bidra till landsbygdens fortsatta utveckling som på många ställen har kommit långt vilket speglas i prisnivåerna, säger Ida.

– Jag och Ida som främst jobbar med kunder som driver produktionslantbruk kan se den positiva känslan även inom lantbruket vilket är väldigt roligt. De flesta driftsinriktningar upplever stor optimism och höga avsalupriser vilket även vi kan se i företagens siffror. I goda tider är det många som ser möjligheten att investera i företaget och vi ser nu många propåer för spannmålstorkar, täckdikning och nya stallar och djurplatser inom både mjölk, nöt och gris, säger Cecilia.

Landshypotek Karlstad
Landshypoteks Kundansvariga i Karlstad. fv. Ida Hilmér, Pär Lindström, Anna Rydin, Cecilia Rogne, Anna Lundin och Henrik Eriksson.

En god kundrelation börjar oftast vid köksbordet

I vardagen som Kundansvarig på Landshypotek är kundmötet centralt – oavsett om det är på gårdsplanen eller över telefon. Men allra helst och oftast börjar samtalet kring kommande investeringar hemma vid kundens köksbord.

– För lantbrukaren är hemmakontoret inget nytt och det är vid köksbordet som vi oftast har de mest givande samtalen med våra kunder. För mig är förberedelse a och o för att det ska bli ett givande samtal för båda parter. Och här gäller det att kunna ställa rätt frågor till kunden så att vi gemensamt kan lägga en plan och diskutera möjligheterna för gården – idag och imorgon, säger Cecilia.

Cecilia och Ida har sedan årsskiftet börjat jobba som ett team och har ett gemensamt ansvar för de större produktionslantbruken i Värmland.

– Nu när vi jobbar som ett team så kan vi ge våra kunder ännu bättre service och tillgänglighet vilket jag hoppas att våra kunder märker av. Dessutom har vi lite olika erfarenheter av lantbruk och finansiering vilket jag tror uppskattas i våra kundmöten, säger Cecilia.

För lantbrukare sedan 1836

Landshypotek har sedan starten 1836 funnits till för lantbrukare vilket är tydligt för alla som jobbar på Landshypotek. Och extra tydligt är det för de som dagligen möter bankens lantbrukskunder. På kontoret i Karlstad finns förutom Cecilia och Ida även kollegorna Anna Rydin, Henrik Eriksson, Pär Lindström och Regionchef Anna Lundin. Tillsammans jobbar de för alla lantbrukskunder i hela Värmland med omnejd. Med en gedigen erfarenhet av finansiering och intresse för jord och skog är de mer än gärna ditt bollplank nästa gång du står inför ett köp eller investering i en lantbruksfastighet.

– Jord och skog står höst upp på vår agenda varje dag. Att banken ägs av våra kunder inom jord och skog ger oss en speciell relation med våra kunder vilket vi verkligen uppskattar. Det är ett fantastiskt team vi har i Värmland och vi är alltid bara ett telefonsamtal bort, säger Anna Lundin.

Landshypotek ägs av våra jord-och skogskunder

Varför välja Landshypotek?

  • Lång erfarenhet. Vi har finansierat svenskt lantbruk i snart 200 år och har stor förståelse för vardagen på såväl stora som små lantbruksfastigheter.
  • Stort nätverk. Vi har ett stort nätverk i branschen och kan tillsammans med dem hjälpa dig och ge dig svar på dina frågor.
  • Inget helkundskrav. Det är enkelt att flytta sitt fastighetslån till oss. För dig som bor i villa har vi även konkurrenskraftiga bolån.

Bli kund

Vi finns över hela landet

Landshypotek Bank har ett stort team Kundansvariga över hela landet. I Värmland utgår vi ifrån vårt kontor i Karlstad. Varmt välkommen att prata lantbruksfinansiering med oss på Landshypotek Bank. 

Hitta en Kundansvarig nära dig

Läs mer

Med gemensam drivkraft - för kunderna

Läs mer
Läs mer

Finansiering av ditt första lantbruk, vilka frågor ställer banken?

Läs mer
Läs mer

Vi växer tillsammans med kunderna i Växjö

Läs mer