Med lång erfarenhet av lantbruk i Blekinge

Som boende på gård med eget lantbruk i Blekinge känner John Dahlberg trakten väl. I sin roll som kundansvarig på Landshypotek Bank är han en av de som delar sin erfarenhet och lär av våra kunder i trakten varje dag.

Landshypotek är jord- och skogsbrukarnas egen bank och finansierar jord-och skogsbruk över hela landet. I begreppet jord-och skogsbrukare finns både stora produktionslantbruk men också de som bor på gård men arbetar heltid med något annat. I Blekinge finns flera typer av lantbruk och många förvånas av hur mycket skog det finns, trots det södra läget.

Låna till din lantbruksfastighet

- Blekinge kallas ofta för Sveriges trädgård, och då är det lätt för de som inte varit här att tro att det bara handlar om grönsaks- och växtodling. Men, här finns flera olika typer av lantbruk där de allra flesta är små till medelstora med såväl växtodling, djurproduktion samt skog, säger John.

Med stort nätverk i de gröna näringarna

Det är inte bara trakten som John känner väl till. Han är utbildad växtodlingsagronom och innan sina 9 år på Landshypotek var han växtodlingsrådgivare på Hushållningssällskapet.

- Jag tror att kunderna uppskattar vårt fokus. Vi arbetar ju med detta varje dag och har alla stort intresse och erfarenhet vilket vi tror skapar mervärde för våra kunder. Vår lokalkännedom är värdefull i förståelsen av säsongsvariationer och andra utmaningar och möjligheter med att leva på och/eller driva lantbruk i trakten, säger John.

- Vi känner våra kunder väl, och förstår dem och deras verksamhet – och att frågorna kan vara många. För oss är viktigt att de som kommer till oss kan känna sig trygga i att vi har gjort detta många gånger förut, medan det för dem kan vara en situation de står i en gång i livet. Det vi själva inte kan eller bör svara på vet vi andra som gör och förmedlar gärna kontakter genom vårt stora nätverk i branschen, fortsätter John.

John är en del av Landshypoteks team i Kalmar, som arbetar över ett stort geografiskt område.

Varför välja Landshypotek?

  • Lång erfarenhet. Vi har finansierat svenskt lantbruk i snart 200 år och har stor förståelse för vardagen på såväl stora som små lantbruksfastigheter.
  • Stort nätverk. Vi har ett stort nätverk i branschen och kan tillsammans med dem hjälpa dig och ge dig svar på dina frågor.
  • Inget helkundskrav. Det är enkelt att flytta sitt fastighetslån till oss. För dig som bor i villa har vi även konkurrenskraftiga bolån.

Bli kund

Teamet i Kalmar

John Dahlberg

Kundansvarig

Roger Edén

Kundansvarig
Läs mer

Fastighetsmäklaren tipsar inför gårdsköpet

Läs mer
Läs mer

Finansiering av ditt första lantbruk, vilka frågor ställer banken?

Läs mer
Läs mer

Köpa fastighet? Så stöttar banken inför köpet

Läs mer